4. desember – Redesign såpesispenser

God morgen :)

I dag har jeg fri og tenkte å starte dagen med å legge ut luke 4 i kalenderen ;) Jeg skal bruke dagen til å male på gjesterommet og få opp nye lister :) Kanskje male og sparkle litt mer i stua også, vi får se hva dagen bringer. Jeg er super gira på å bygge også ;)
Dagens luke består av et av de første gjenbruks prosjektene jeg laget med norgesglass. Den klassiske såpedisepenseren :D Jeg digger denne idéen og dette er en perfekt gave å gi bort til noen til jul. Når man blir eldre blir det ikke akkurat lettere å kjøpe gaver til de man kjenner, så da kan det være smart å gi bort en hjemmelaget gave. En gave som er hjemmelaget har mye større verdi enn en som er kjøpt og det ligger mye mer arbeid bak det. Dette er heldigvis et ganske enkelt og nøytralt prosjekt, vil si at det passer inn i de fleste hjem og alle bruker jo såpe ;)

IMG_2603.JPG

IMG_3531.JPG

Det du trenger er: 
Et lite norgesglass // Isboks, lokk eller lignende hvit plast // Tex.7 //gummiring (kan kjøpes på Jernia) // såpepumpe Palmolive (jeg kjøpte bare en vanlig Lano flaske), tapetkniv, tusj/penn, og noe du kan kutte på (planke eller lignende).

Slik gjør du:
1. Bruk metallringen på norgesglasset og mål avstaden på undersiden av ringen (min var 8,5cm). Finn midten på plastikklokket, og tegn opp avstanden.
Tips: Tegn opp 4 punkter og bruk metallringen til å tegne opp ringen.

IMG_3519.JPG

IMG_3517.JPG

2. Mål bredden øverst på pumpen (under feste) og tegn opp på plastikklokket. (mitt mål var 2 cm)

IMG_3479.JPG

IMG_3521.JPG

Tips: bruk en gjenstand som har ganske lik størrelse

3. Kutt bort kanten på plastikklokket (om du ikke har brukt et lokk så er ikke det nødvendig) og skjær ut rundingene.

IMG_3522.JPG

IMG_3523.JPG

IMG_3524.JPG

4. Kutt til lengden på røret, slik at den passer oppi glasset

IMG_3479-0.JPG

5. Sett sammen plastikkbiten og pumpa, fest med litt tex-7 oppunder kanten.

IMG_3527.JPG

IMG_3525.JPG

5. Når det har tørka, kan du sette det sammen. Bruke en gummiring inni, slik at plasten sitter ordentlig fast. (Plasten kan også limes fast om man vil det)

IMG_3532.JPG

IMG_3530.JPG

 

Kul ikke sant? Et gøyalt prosjekt som man kan sitte å kose seg med en kveld man har litt ekstra tid eller på et juleverksted. Denne er veldig enkel å lage, og for å sprite den litt opp kan du legge kontaktplast på den ene siden av plasten.

Ha en fantastisk fin fredag og god helg når den tiden kommer <3 Blir masse blogginnlegg fra meg i dag, så følg med :D

Del:

Legg igjen en kommentar