Julekalender – mini trær i papp

Hei :D

Siste dagen i november har kommet og i morgen starter julekalederen her inne :) Jeg tenkte at jeg skulle lage en litt søt julekalender i år og falt helt for denne kule ideen når jeg så den på Pintrerest for lenge siden. Så i går fant jeg frem litt papp og laget 24 søte juletrær i forskjellige størrelser. Så om du ikke har fått laget kalender, trenger tips til pynt eller har lyst på tips til julekalender neste år, så dette en super idé.

IMG_2528.JPG
IMG_2511.JPG
Kule ikke sant? :D

Det du trenger:
saks // papir // grønn papp // penn // limpistol // lim // linjal

Slik gjør du:
1. Det første du må gjøre er å lage en mal, bestem hvor høy du ønsker å ha trekanten og mål opp. Jeg laget 2 størrelser en på 5 cm x 7 cm og en på 7 cm x 10 cm.

IMG_2500.JPG
2. Tegn opp en trekant på pappen. For at trekanten skal få tre sider så tegner du opp 2 trekanter til som skal ligge kant i kant med den første du tegnet. Se bilde under.

IMG_2506.JPG
3. For å få festet trekanten sammen i hverandre tegner du på en liten flipp, altså en liten ekstra bit på den ene siden av den ene trekanten.

IMG_2507.JPG
4. Klipp ut og brett sammen ved strekene du har tegnet opp. Lim så sammen ved å bruke en limpistol.

IMG_2509.JPG IMG_2510.JPG
IMG_2518.JPG

IMG_2503.JPG
IMG_2511.JPG
IMG_2526.JPG
IMG_2520.JPG
IMG_2522.JPG
Skriv tall på de og kalenderen er ferdig. Ble den ikke søt? Nå skal jeg legge lapper inni som skal bestemme hva som blir årets kalender. Godt jeg alltid er tidlig ute, not ;) Jaja her er det bare å hive seg rundt for å bli ferdig :D Håper alle er klare for 1. desember og for julekos :D Her har gardiner kommet opp og det skapte en lun og koselig stemning i hele stua. Ha en fortsatt fin kveld <3

Del:

2 comments

  1. Så spennende! ☺️
    Gleder meg som en unge! ???????

    1. Ja ikke sant :D Så gøy :D Gleder meg masse jeg også Anita :)

Legg igjen en kommentar