Sy en barnekjole

Hei igjen :D

Jeg lever altså, og pleier aldri å holde meg unna bloggen så lenge som nå, men jeg har ligge rett ut med influensa i hele helga. Nå er jeg rett å slett litt lei, men det virker som formen er stigende så det er bra :) Jeg kan jo ikke bare ligge på sofaen når jeg er syk, så da ble det litt sying. Jeg har jo lenge ønsket å sy klær til barna til min venninne, men har ikke fått tatt meg tid til det. Nå som jeg skal flytte, så tenkte jeg det var greit å gjøre «to do» lista helt tom og fylle den med nye kreative idéer når jeg flytter i nytt hus. Planen er å dele litt av prosessen frem mot flytting og hvilke prosjekter jeg skal starte på først.

Legger med noen bilder av kjolen jeg har sydd jeg :D

thumb_DSC_3039_1024
Ble den ikke søt? Skal prøve å skrive en liten forklaring på denne, men jeg er absolutt ingen mester i å sy :D Jeg kjøpte et mønster på stoff og stil og brukte forklaringen der, men synes de var ganske så dårlige til å forklare hvordan man gjorde ting. Sikkert lett for folk som kan sy, men for meg som ikke har så mye peiling så måtte jeg prøve meg litt frem :D Utfordringen var å sy rynkebånd og få på plass glidelås.

Det du trenger er:
Stoff (1 eller 2 forskjellige) // saks //symaskin // knappenåler // glidelås 30 cm // målebånd // tusj for klær (kan vaskes bort med vann) // Mal på kjole, kjøpes på Stoff og Stil (83003-12)

Jeg valgte å sy denne i størrelse 1 år.

Slik gjør du:
1. Ta ut malen av pakka (det følger med hvite filt lignende maler) og klipp ut de stykkene av stoffene du trenger. Her bruker du de bitene (malene) som følger med pakka, så får du akkurat de stoffstykkene du trenger.

img_4121-1.jpg

2. Tråkl rund alle kanter så de ikke rakner opp.

img_4160.jpg

3. Sy sammen forstykket og bakstykket, ved skuldrene. Jeg valgte å klippe til dobbelt stoff slik at det skulle se fint ut på innsiden av kjolen også :)
4. Det første du skal gjøre er å sy rynkebånd på de 2 små skjørte delene. Dette gjør du ved å sy 2 sømmer ganske tett, med 0,5 cm avstand. Husk å ikke feste trådene og still symaskinen inn på de lengste stingene. Når du har sydd begge sømmene, så drar du i undertrådene slik at det rynker seg. Ikke fest trådene og ha de litt ekstra lange slik at du kan dra i dem. Når du har rynket de inn til den lengden de skal, her må du tilpasse etter forstykket og bakstykkene.

thumb_DSC_3001_1024
thumb_DSC_3007_1024
thumb_DSC_3002_1024
5. Sy fast skjørtedelene til forstykket og bakstykkene. Syr du de fast rett under den tråden du laget rynkebåndet med så skjuler du den kanten på undersiden og rynkene på forsiden blir fine :D

thumb_DSC_3013_1024
thumb_DSC_3020_1024
thumb_DSC_3016_1024
thumb_DSC_3022_1024
thumb_DSC_3029_1024
thumb_DSC_3030_1024
thumb_DSC_3034_1024
6. Sy fast glidelåsen og sy sammen resten av stoffet under glidelåsen. Husk å bytte til foten på symaskinen som et laget for dette.

thumb_DSC_3043_1024
7. Sy fast kragen, de to små delene sammen med den store delen. Her valgte jeg også å legge dobbelt lag med stoff for at kragen skulle virke mer tykk. Sydde den lett fast med nål og tråd slik at den skulle ligge perfekt. Kanten gjemte jeg under kragen slik at den ikke ble synlig på innsiden.

img_4165.jpg
8. Sy så på armene. Husk å lag en brettekant ytterst, slik at kanten på armen blir pen. Det holder at du syr inn 0,5 cm.
Husk å sy inn kanten nederst på skjørtekanten også.
9. Klipp ut en avlang rektangel og sy rundt alle kantene på den. Klipp et hull på midten og vreng stoffet ut. For å skjule der du klippet, så surrer du en et bånd rundt og du har laget en sløyfe :D (dette skal jeg ta bilder av senere, om noen blir glad for det).
Sy den fast for hånd midt på kjolen. Fjern alle løse tråder og kjolen er ferdig.

thumb_DSC_3041_1024
thumb_DSC_3039_1024
thumb_DSC_3037_1024
thumb_DSC_3042_1024
thumb_DSC_3040_1024
Fin venninnegave? Håper hun blir glad for kjolen <3 Øvelse gjør mester og jeg brukte malen fra stoff of stil som utgangspunkt, så håper dere forstod hvordan den kan lages. Jeg satser på at det går raskere etterhvert, og har fått litt mestringsfølelse. Så dere skal ikke se bort ifra at det blir mer sying også her fremover, både til meg selv og til barna til venninnene mine. Da skal jeg selvfølgelig forklare hvordan dere kan gjøre det samme.

Nå er det husarbeid, regnskap, noen hyller som skal ned og kanskje litt mer sying før det er kvelden. Må jo prøve å få unna litt selv om formen ikke er helt på topp. I morgen starter jeg på et nytt å spennende byggeprosjekt, og kanskje flere? Hvem vet, jeg tenkte å bruke opp litt materialer før jeg flyttet og selvfølgelig bråke litt for naboene ;) Nyt kvelden <3

 

Del:

Legg igjen en kommentar