Trekk om med knapper

Hei :)

Jeg rakk dessverre ikke få ferdig fremgangsmåte og oppskrift på den søte sittebenken jeg laget, men det kommer til helgen, så det er bare å glede seg :D Men, jeg kan lage en liten oppskrift eller guide på hvordan man kan trekke om ting med knapper. Det er mange som spør hvordan jeg gjør dette, og det kan virke vanskelig, men det er det faktisk ikke ;)

IMG_0803.JPG
Det du trenger er:
1. En hylleplate/sponplate/stolpute eller lignende
2. Saks, stoff, drill, borr, tommestokk, målebånd, knapper, stor lang nål, hyssing, blyant, stiftemaskin, tapetkutter
3. Skumgummi madrass (7cm høy kan kjøpes billig på Jysk)

Slik gjør du:
1. Det første du må gjøre er å bestemme deg for hvor mange knapper du skal ha, så etter at du har kappet til den størrelsen du skal ha på plata, så må du tegne opp et rutenett på den ene siden. Skal du ha 3 knapper hver vei, så deler du opp alle sidene i 4 like store biter. Tegn streker og der strekene møtes borre du hull. Det er her du skal tre tråden til knappene.

IMG_0791.JPG

IMG_0788.JPG
2.Kutt til en skumgummi madrass som er like stor som plata du har

IMG_0787.JPG

3. For at stoffet du skal bruke skal rekke rundt hele madrassen og plata, så er det viktig at du legger til ca 12 cm på hver side, det vil si 22 cm i lengde og bredde. Men, dette er beregnet ut i fra at man bruker en skumgummimadrass på 7 cm og plata er ca 2 cm. Husk at dette er noe du må legge til i tillegg til bredden og lengden på selve plata.


IMG_0786.JPG
4. Brett stoffet innover, slik at du gjemmer trådene og stift det fast ytterst på undersiden av plata. Husk å stramme til slik at formen blir så lik som mulig.

IMG_0997.JPG
IMG_0996.JPG
IMG_0998.JPG
5. Fest så på den andre siden, tvers over, og stram godt til. Også gjør du det samme med de to andre sidene.


IMG_0794.JPG

6. Når du har festa alle sidene kan du begynne å feste knappene. Bruk en lang nål og tre en hyssing på den. Fra undersiden av plata, altså i et av de hullene du borret så stikker du nåla gjennom. Når den kommer opp på andre siden, så fester du på knappen. Tre så nåla ned nesten på samme sted og tre den ned gjennom hullet igjen. Det kan være litt vanskelig å treffe, så her gjelder det å være tålmodig.
IMG_0798.JPG
IMG_0797.JPG
8. Fest trådene på baksiden ved å bruke en knapp, med huller, så strammer du til. Bruk kneet til å trykke knappen inn og stram til. Slik gjør du med alle knappene. Tips: Pass på når du skal feste knappene at de kommer ca i lik linje, dette kan du justere når du trer nåla gjennom.thumb_DSC_1382_1024

IMG_0802.JPG
IMG_0810.JPG
IMG_0806.JPG
Her kan du trekke om dine egne knapper –>

Virket det vanskelig? Håper ikke det Her er det også «øvelse gjør mester» og man lærer av sine feil :) Ta opp igjen om du ikke er fornøyd og gjør resultatet bra med en gang :D Spør gjerne om det er noe du lurer på. Ha en fin dag videre, jeg nyter late dager i varmen :D Vi blogges <3

Del:

Legg igjen en kommentar