DIY: Kubbelysestake av drivved

Hei :)

Drivved er så fantastisk fint og det kuleste er alt det man kan lage av det :D Strukturen i treverket er slitt ned på en fin måte slik at hver planke og pinne blir unik. Og til jul laget jeg en litt annerledes adventsstake, men denne kan jo brukes som kubbelysholder hele året, så da tenkte jeg den fortjente å vises frem ennå en gang :)

Jeg har over lang tid prøvd å komme frem til en utrolig smart idee å bruke norgesglass lokk på. Glassene kan jo brukes til alt mulig, men hva med lokkene? Og her er resultatet :)

IMG_8121.JPG

Resultatet ble 4 kubbelysholdere, som kan brukes hele året :D

Det du trenger er:
1. Drivvedplanke (9,6 cm x 9,6 cm)
2. 4 norgesglass lokk
3. Kapp og gjæresag
4. Drill, koppborr (8,5 cm), huggjern (1 cm)
5. Tommestokk, pussepapir, hammer, blyant, syl

Tips: Kan være smart å sette fast i en skrustikke eller en sløydbenk, slik at det blir enklere å jobbe.

Slik gjør du:
1. Kapp til 4 forskjellige lengder av drivvedplanka.
Jeg valgte 10,5 cm, 13,5 cm, 17,5 cm og 19.5cm.

IMG_4727.JPG

Siden planka er såpass høy og bred, kom ikke jeg gjennom hele planka når jeg skulle kappe. Så da blir det litt finpussing på slutten.

2. Finn midten av planka og tegn et kryss og bruk sylen og hammeren til å lage et hull i midten. (her skal borret på koppborret nedi)

IMG_4730.JPG

3. Borr et hull som er 0,6 cm dypt. (om du borrer litt dypere så går det bra, dette avgjør bare hvor langt ned glasset kommer)

IMG_4819.JPG

4. Finn frem hugghjernet og start ytterst i kanten. Her er det viktig å være forsiktig, ikke bank for dypt ned. Behold det sporet du har borret ned til, og hul ut 0,5 cm ned fra denne
kanten.

IMG_4822.JPG

5. Bak først lodrett også vanrett. Drivveden er veldig tørr, så da er det viktig å unngå at den sprekker for langt nedover og at det dannes stygge huller.

IMG_4823.JPG

6. Også er det bare å forsette til du er helt ferdig

IMG_4832.JPG
IMG_4836.JPG

7. Bruk huggjernet til å finpusse litt, slik at det blir så rett som mulig. Ta frem glasslokket og se om det ligger pent oppi, finpuss og fjern litt til slik at det ligger perfekt.
Puss over alle kanter og kubbelysholderen er klar til bruk.

IMG_4809.JPG

8. Også er det bare å lage de andre 3 på samme måte

IMG_8123.JPG
IMG_8122.JPG
IMG_8121.JPG

Er de ikke bare fantastisk kule? Elsker ting som kan brukes ved flere anledninger og som har et rustikt preg. Skal ikke si at dette var lite jobb, litt arbeid
var det. Men det er absolutt verdt det når man er ferdig :)

Noen flere som våknet opp til hvit bakke og snø? Plutselig litt vinter igjen, veldig deilig for oss som har allergi iallefall :) Nå skal jeg farte litt rundt i Kargeø for å hente inn disse gamle skattene mine. Ønsker alle en strålende søndag i snøværet :) Vi blogges ;)

Lik gjerne innlegget da blir jeg veldig glad  og følg meg på instagram: Mittlilleprojekt
Husk også at jeg har en giveaway her på bloggen –>

Del:

Legg igjen en kommentar