DIY: Makeover av IKEA vitrineskap

Hei og lørdag :)

Husker dere at jeg skreiv noe om at jeg hadde ommøblert hele stua?
Når jeg flyttet inn i leiligheten husker jeg at jeg valgte å kjøpe vitrineskap med døre helt ned fordi det virket så åpent. Men med lite innhold og liten leilighet så gikk ikke den planen helt som jeg ville. Skapet virker mer rotete, plain og kjedelig. Det stod en stol forran dette skapet før, som på en måte gjemte det litt, men etter at jeg flyttet rundt på ting så ble det helt åpent, og  da så jeg virkelig problemet. Og fant ut at jeg ville lage en rask, enkel og billig løsning. Fant frem en gammel loppis gardin og her ser dere resultatet :)

IMG_7186.JPG
Skapet virker mer ryddig og ikke så plain som det var før :) Herlig å kunne gjøre slike enkle forandringer og skape noe nytt :)

Det du trenger:
1. Gardin, 2 gardinspiraler m/fester (2 fester til vegg og 2 til spiralen)
2. Avbitertang, saks, målebånd, tommestokk, knappenåler, symaskin, skrutrekker

Slik gjør du:
1. Mål opp størrelsen på glassene i vitrineskapet og legg til 2 cm på hver side, dette er for at skjøtene og festet ikke skal være synlig  (Mitt mål er 33 cm bredt og 64 langt).
Nå skal du klippe til 2 stoffstykker av gardina, husk å legge til 2 cm på bredden og 4 cm på lenden (35 cm x 68 cm)

IMG_7119.JPG
IMG_7146.JPG
2. Sy inn 1 cm på hver langside. Du kan gjerne tråkle kanten rundt om du er redd for at stoffet vil rakne. Også syr du inn 2 cm i topp og bunn, husk å sy slik at det er plass til gardinspiralen.

IMG_7166.JPG

IMG_7163.JPG
3. Bruk en avbiter tang og klipp til 4 lender a 33 cm av gardinspiralen . Skru fast krokene.

IMG_7167.JPG
IMG_7169.JPG
4. Tre en gardinspiral gjennom den ene gardinen og mål opp hvor du vil at den skal henge på skapdøra. Også fester du de runde krokene på døra, 2 oppe og 2 nede. Kan være smart å feste de slik at det blir litt spenn i gardinspiralen. Tips: bruk en skrutrekker til å få festene helt inn i døra. Skru fast alle festene og fest gardina.

IMG_7171.JPG
IMG_7172.JPG
IMG_7177.JPG
IMG_7173.JPG
IMG_7175.JPG
5. Også gjør du det samme på den andre siden. Voila og skapet har fått et nytt og eget design :) Bytt gjerne ut ikea knottene med nye knotter :)

IMG_7182.JPG
IMG_7185.JPG


Hva synes du? Jeg digger resultatet, skapet passer så mye bedre inn i stua mi nå og skaper en lun og koselig steminig. Det beste er at dette kostet meg 60 spenn :) Loppis og gjenbruk er virkelig genialt. Så om du har et litt kjedelig ikea skap som du er litt lei av, så kan dette være en enkel og grei løsning. Jeg er superfornyød og det geniale er at man kan bytte ut gardinene inni etter årstid osv. om man ønkser det :)

Nå skal jeg slenge meg rundt og pakke baggen og stikker en liten tur til Oslo. Blir en liten tur ut i kveld og en tur for å se skiskyting i Holmenkollen i morgen.

Ønsker alle en fantastisk fin lørdag og valentine :) Titter innom her en tur i morgen om jeg rekker. Vi blogges ;)

Del:

Legg igjen en kommentar