Hekltet spisebrikker

Hei og god lørdagskveld, håper alle har hatt en nydelig dag :)

Husker dere at jeg har heklet noen prosjekter med Hoooked zpagetti garn? Jeg har heklet masse forskjellig, men så var det ei søt jente som spurte om jeg kunne hekle 2 spisebrikker til ho :) Og siden dette var noe jeg ikke hadde heklet før, så sa jeg selvfølgelig ja til det :) Gøy å kunne hekle til folk også, for jeg kan jo ikke bare lage ting til meg selv hele tiden :P
Så da søkte jeg litt rundt på nettet og fant ut at jeg ønsket å hekle med dobbeltstav, slik at maskene skulle komme tydelig frem :)

thumb_DSC_0276_1024
thumb_DSC_0278_1024Ble de ikke fine? <3

Det du trenger er:
1. 1 Hoooked zpagetti garn (120 meter) eller 2 på (60 meter)
2. Heklepinne 12

Mål: 32 cm bredt

120g garn ble til 2 spisebrikker, heklet med dobbelt tråd siden den var så tynn.

Her kan du se hvordan du hekler dobbeltstav:
https://www.youtube.com/watch?v=ESGsifgVfK8

Slik gjør du:
1. Om du har litt tynn tråd som meg, så kan det være smart å hekle md dobbel tråd, dette gjør at maskene blir tykkere og fyldigere.
• Lag en liten ring av to luftmasker, hekt sammen og legg opp 6 fastmasker og avslutt med en kjedemaske.
• Hekl 2 dobbeltstaver i hver fastmaske hele veien rundt, avslutt med kjedemaske
• Hekl 3 dobbeltstaver i hver dobbeltstav hele veien rundt, avslutt med kjedemaske
• Hekl 2 dobbeltstaver i  den første, 1 i neste, og slik gjør du hele runden, avslutt med kjedemaske.
• Fest de løse trådene og spisebrikken er klar til bruk

thumb_DSC_0142_1024

thumb_DSC_0144_1024
thumb_DSC_0146_1024
thumb_DSC_0141_1024
thumb_DSC_0140_1024
thumb_DSC_0274_1024
thumb_DSC_0275_1024
thumb_DSC_0278_1024
thumb_DSC_0285_1024
Ble de ikke fine? Jeg tror jeg må lage noen til meg selv også, for jeg synes det ble så lekre <3 Og det at jeg heklet med dobbeltstav var med på å gi det et elegant men røft utrykk :)
Noen som kommer til å prøve seg?

I morgen kommer det bilder fra et nytt byggeprosjekt, mitt nye konsollbord er snart ferdig :D Gleder meg til å vise det frem, for dette gangen har jeg gått for ennå mer elegante linjer og tror resultatet vil se fantastisk ut <3 Men nå må jeg åpne skolebøkene, eksamen på torsdag, så det er bare å hive seg i det. Nyt resten av kvelden <3

Del:

4 comments

  1. Hei! Prøver meg på disse spisebrikkene nå. Tror jeg gjør noe galt da det klumper seg på en måte. Er ikke like fin og flat som din. Og brukes det luftmasker mellom dobbeltstavene? Synes liksom det er vanskelig å hekle rundt uten. Håper på svar :)

    1. Hei Pia :) Så hyggelig at du har startet å hekle disse :) Garn kan varriere i tykkelse og man hekler forskjellig. Om det blir for krøllete så er det for mange masker i en maske og du kan ta litt mindre. Ta så mange masker du trenger for å gjøre brikkene fyldige, men om det blir for mange så krøller det seg fort. Legg det på en flate mens du jobbe, så kan du enkelt se om det krøller seg eller ikke :) og ja luftmasser kan du ta om du synes det er enklere :) Masse lykke til :)

  2. Takk for svar :) jeg bruker faktisk samme som deg. Men tror kanskje jeg skal bruke enkel tråd. Mulig jeg også hekler for stramt. Får prøve meg litt frem :)

    1. Ja det kan være ;) Veldig forskjell på trådene, men prøv det :D Håper du får det til! Ha en strålende kveld og kos deg med håndarbeidet :)

Legg igjen en kommentar