Omtrekking av stolputer

Hei alle sammen :)

Husker dere jeg viste noen loppis kjøp for en stund siden? En av skattene jeg kjøpte da var 4 stoler som jeg skulle gi en makeover. Så på torsdag etter at jeg hadde levert eksamensoppgaven min tok jeg turen innom Stoff&Stil i Oslo, og wow så mye fint de hadde :) haha jeg fikk med meg mer en stoff til stolene for å si det sånn.
Men et nytt grått stoff til solene fant jeg, og i går trakk jeg de om. Utrolig enkelt, raskt og putene fikk et helt nytt utrykk.

IMG_8848.JPG
thumb_DSC_0203_1024
thumb_DSC_0229_1024
Det du trenger er:
1. Stoff, saks, penn, stiftemaskin og stifter

Slik gjør du:
1. Ta av det gamle trekket, og fjern alle stifter og spiker
2. Bruk den gamle soffbiten som en mal, og klipp ut fire stoffstykker
3. Stift fast stoffet og husk å stramme stoffet til mens du fester det

Her er noen bilder fra prosessen:

thumb_DSC_0207_1024
thumb_DSC_0208_1024
thumb_DSC_0211_1024
thumb_DSC_0215_1024
thumb_DSC_0216_1024
thumb_DSC_0219_1024
thumb_DSC_0223_1024
thumb_DSC_0225_1024
thumb_DSC_0227_1024
thumb_DSC_0234_1024
thumb_DSC_0235_1024
Ble de ikke fine? Nå skal bare stolene pusses ned og males hvite så får jeg nye kjøkkenstoler. Det gøyeste med å gjøre en makeover på gamle ting er gleden og lykken man føler når resultatet blir så bra og så annerledes.

I går fikk jeg vært på Maxbo også, så nå er alt av planlegging til vitrineskapet gjort og jeg har kjøpt inn planker til reisverket. Tror det er smart å starte der, det er så utrolig mange detaljer som skal passe og alt må være nøyaktig :) Et nytt konsollbord er også kappet til, så jeg skal se om jeg får skudd det sammen i dag. Nå skal jeg på dugnad i sameiet, kan ikke si det frister for har ikke tid. Men hva gjør man vel ikke for husfreden, er det ikke det man sier? Nyt resten av dagen fine folk <3

Del:

4 comments

  1. Hei :)
    Er det mulig å spør hva stoffet du har brukt heter? :)

    1. Hei Marte :) selvfølgelig, jeg fant faktisk stoffet med lappen på ;) Det heter Møbelstruktur grå, artikkel nr.: 820979 :)

  2. Hei Marte,
    Så artig! Kanskje du vet hva kan man bruke som stopp i stolputer ? Har noen stoler som er litt vel tynne i polstringen og skal trekke dem om. Det ser ut som polstringen i stolene dine var noe lignende «malefilt» ?

    1. Hei Kat :) Ja du kan jo bruke en tynn skumgummi madrass f.eks det fungerer veldig bra og du får polstring :) Den polstringen jeg hadde er fra de originale stolputene, og ligne litt på «malefilt» ja :)

Legg igjen en kommentar