12. desember – Julestrømpe av fjuskepels

Hei :)

I dag har jeg kost meg med symaskin og snekring på loftet. Konsollbordet har fått skuff og er nå klart for sparkel, pussing og maling :) Så det er bare å glede seg til nye bilder og hvordan resultatet blir.
Siden det snart er jul så hadde jeg så lyst til å prøve å sy meg en julestrømpe av fjuskepels, siden jeg hadde litt rester igjen så var dette en perfekt mulighet til å bruke det opp. Det endte med at jeg sydde 2 stykker og de ble supersøte <3

IMG_2867.JPG
IMG_2873.JPG
Søte ikke sant? Baksiden er laget av 2 forskjellige stoffer også sydde jeg på en kant på toppen for å skape litt kontrast.

Det du trenger:
Mal på julestrømpe (tegn et eller bruk en gamme julestrømpe) // symaskin // stoff // bånd // knappenåler // Målebånd // penn // saks

Slik gjør du:
1. Lag en mal enten ved å tegne eller å bruke en annen julestrømpe. Jeg brukte en supersøt julestrømpe jeg har hatt siden jeg var liten :D Du kan tegne rett på stoffet eller lage en mai i papp, her velger du selv hva som passer deg.

IMG_2826.JPG
2. Tegn rundt og klipp ut forside og bakside. Husk at når du skal klippe til baksiden av julestrømpa så må du passe på at stoffet ligger riktig vei ;)

IMG_2829.JPG
IMG_2830.JPG
3. Tråkl rundt kantene og tegn opp streker 1 cm inn på baksiden av det ene stoffstykket. Disse strekene skal du sy etter når du skal sy strømpa sammen.

IMG_2832.JPG
IMG_2834.JPG
4. Fest så bakside og forside stykket sammen ved knappenåler (front mot front). Sy så sammen, men husk å ikke sy helt opp på toppen av julestrømpa, her skal du feste på et stoffstykke øverst (spar ca 1 cm på hver side).

IMG_2836.JPG

IMG_2838.JPG

IMG_2839.JPG
5. Bredden på min strømpe på toppen var 19 cm så jeg klippet til et stoffstykke på 42 cm (må ha litt ekstra) og 18 cm bredt.
Tråkl rundt alle kantene, og sy inn kanten på den ene kortsiden (ca 2 cm)

IMG_2842.JPG
IMG_2843.JPG
6. Brett stoffstykket i 2 med kanten du sydde innover. Legg stoffet som på bildet under og tegn opp en strek 2 cm inn på den andre siden.
IMG_2847.JPG
7. Legg stoffet inni kanten du sydde og fest med knappenåler. Finn midten av bredden som blir synlig på julestrømpa (trekk fra 2 cm når stoffet skal festes) og lag til en liten hank av et bånd som du fester inni skjøten.  Sy sammen.

IMG_2855.JPG
IMG_2849.JPG
8. Nå skal du sy fast stoffet til julestrømpa, da må du først tegne en strek 2 cm inn fra bunn (der du har tråklet)

IMG_2854.JPG
9. For å festet stoffet riktig må det vrenges og stoffet på julestrømpa må være riktig vei. Tre stoffet rundt og fest skjøten med båndet bak på julestrømpa. Fest så resten av stoffet på julestrømpa med knappenåler. Sy sammen og du er ferdig :D

IMG_2857.JPG
IMG_2860.JPG
IMG_2859.JPG
IMG_2863.JPG

IMG_2867.JPG
IMG_2870.JPG
IMG_2872.JPG
IMG_2873.JPG
Ble de ikke kule? :D Disse må ikke lages med fjuskepels, men jeg synes det var en så kul idé at jeg bare måtte teste det ut :) Ikke helt bestemt meg for hva jeg skal gjøre med dem ennå, men de er veldig fine å ha fremme til pynt. Så om du har lyst til å sy deg en egen julestrømpe så håper jeg du kan finne litt inspirasjon her :D
Nyt resten av lørdagskvelden <3

 

Del:

Legg igjen en kommentar