15. desember – Islykt

Hei :)

Endelig kom kuldegradene, og jeg jublet høyt da jeg kunne se at det var et hvitt laken av rim ute :D For i min julekalender bestemte jeg meg ganske tidlig for å lage en islykt, men ble fort stresset siden gradestokken bare viste røde tall. Men på søndag fikk jeg endelig funnet frem det jeg trengte og satte lyktene ut, men med bare -5 minus ute så ville ikke vannet fryse, så i går ble de satt inn i fryseren. Og etter et døgn der var de endelig klare for å ut :D For at isen ikke skulle smelte så fort jeg satte de ut, så satte jeg ledlys nedi lyktene :D Jeg var også på jakt i nabolaget etter greiner og lyng som jeg pyntet isen med :)

IMG_2989.JPG

IMG_2968.JPG
Søte mini islykter :D

Dette trenger du:
Plastbeger (yoghurt boks stor) // liten metallboks // vann //ønsket pynt // steiner eller noe annet tungt //led-telys

Slik gjør du:
1. Finn frem et plastbeger og en metallboks, og fyll boksen med stein eller noe annet tungt. Det er viktig at metallboksen er er litt mindre en begeret, slik at vannet kan fryse rundt. Tilpass plastbeger og metallboks etter ønsket størrelse på lykta.

IMG_2899.JPG
IMG_2900.JPG
2. Plasser metallboksen med stein midt i begeret.

IMG_2902.JPG
3. Fyll vann nesten helt opp til kanten av metallboksen.

IMG_2908.JPG
4. Finn litt pynt i hagen, og legg rundt nedi vannet. La gjerne noe stå litt opp, slik at det skapes litt bevegelse :D Jeg brukte noen greiner fra en tujahekk, litt lyng, små treskiver og litt kongler.

IMG_2911.JPG
IMG_2909.JPG
IMG_2912.JPG
5. Sett begrene ute og la de fryse til, om det ikke er kaldt nok der du bor så kan du sette det i fryseren.
7. Når du skal ta ut islyken, start med å ta varmt vann i metallboksen også tar du vann på utsiden av begeret
Sett et ledlys i og du har utrolig koselig pynt på utsiden <3

IMG_2971.JPG
IMG_2963.JPG
IMG_2989.JPG
IMG_2986.JPG
IMG_2965.JPG
IMG_2966.JPG
IMG_2979.JPG
IMG_2976.JPG
IMG_2977.JPG
Ble de ikke søte? Dette er en utrolig kul idé og er perfekt pynt å ta frem når du venter gjester i jula :D Lag et par lykter 1,5 dager før så er du sikker på at de er gjennom fryst. Man kan selvfølgelig bruke vanlig telys oppi, men jeg valgte å ta ledlys slik at de ikke skulle smelte så fort :)

Nå skal jeg opp på loftet en tur, gled dere :D Ha en fortsatt nydelig kveld <3

Del:

Legg igjen en kommentar