Male lister og dører – tips

For noen dager siden fikk jeg spørsmål av ei dame som lurte på om jeg kunne forklare litt rundt maling av dører og karmer for å få best mulig resultat. Tusen takk for mailen, det skal jeg selvfølgelig gjøre. Er det noen andre der ute som lurer på noe så send meg gjerne en mail så lager jeg et innlegg og deler den infoen jeg har. Lister og dører er ikke akkurat det gøyeste å male, men det er heller ikke gøy å bytte de. Så her er noen tips, håper de er litt til hjelp ;)

img_5429.jpg

Tips:
• Ønsker du et glatt resultat maler du med pensel, ønsker du et matt resultat maler du med rulle.
Her finnes det ikke noe fasit, men man må velge hva man synes er penest.

• Mal mange tynne lag enn noen få med for mye maling. Da kan det fort begynne å renne og du opplever at resultatet ikke blir så jevnt.

Nye lister og dører (Ubehandlet) :
– Grunn med kvist og sperregrunn, gjerne 2 strøk med rulle
– Også 2 eller flere strøk med maling

Gamle lister og dører
– Ønsker du bare å fornye eller bytte farge, så kan du først grunne med sperregrunn og deretter male så mange strøk du trenger for å dekke fargen. Husk å vaske godt av før du starter med malingen.
– Stygge og ujevne lister/dører burde skrapes og pusses jevne. Etter at det er gjort gjør du samme prosess som med de nye listene/dørene. Men om du har lister dører som er alt for stygge, så burde man vurdere om det kanskje er bedre å kjøpe nye.

Dører blir penest om man maler med rulle, for da blir resultatet mest jevnt og det gjør ikke noe om dørene ser litt mer matte ut :) Jeg malte mine dører i leiligheten min, så tips til akkurat det kan du lese om HER.

Håper dette var til hjelp for noen :D Jeg holder selv på å bytte farge på alle listene og dørene i huset og det er en stor jobb som vil ta tid, men wow så mye bedre det blir :D Maling gjør så så mye. Jeg har også jobbet med noen spennende prosjekter i helga, så det gleder jeg meg masse til å dele med dere. Men nå er det straks kvelden her. God natt <3

 

Del:

Legg igjen en kommentar