DIY: Kubbelysestake

                                                                                                           //Linking til egen nettbutikk
Hei og hopp, håper alle har fått en super start på uka :)

Her startet det med grått vær, jeg håpet på litt snø, men får vente litt til tenker jeg :) Jeg merker jeg er super gira på å komme igang med nye og spennende byggeprosjekter, men nå skal jeg virkelig få alt ferdig i stua og planlegge julekalender først ;) Jeg har sagt lenge at jeg er ferdig, men dere vet, det små pirket tar så lang tid. Er nok litt små lei siden det har vært en så lang prosess. Men nå skal jeg ha bursdagsfest til helga og besøk av megler til mandag, så da må det skinne her ;) Jeg er så spent på hvor mye jeg har tjent på all oppussingen her og om jeg kanskje skal kjøpe meg noe nytt? Ikke ennå da, men man må jo tenke lenge på slikt :D Neida digger leiligheten min så skal holde meg her en god stund til <3
I morgen skal jeg faktisk til Hønefoss på damensaften på Bohus, så om du skal dit si hei da :D Blir en tur innom Stoff og stil og Ikea også ;) Så i morgen blir det nok en travel dag etter jobb :)

For ca et år siden laget jeg 4 kubbelysestaker som jeg brukte som adventsstake, utrolig genialt :D Jeg husker dette var en ganske tung og krevende jobb, men bestemte meg alikevel for å prøve igjen. Denne gangen på noen klosser jeg hadde malt i kalkmalingen -black velvet, pusset ned også fikk den et lite lag med voks. Rett å slett rålekker og klar for å finne et nytt hjem å lyse opp :D <3

thumb_DSC_2649_1024
thumb_DSC_2652_1024

Det du trenger er:
Planke (11,2 cm x 11,2 cm) // 1 norgesglass lokk // håndsag // Drill // hullsag (8,5 cm) // huggjern (1 cm) // flatt trebor 2.0 // maling // voks //svamp // pensel // tommestokk // pussepapir // blyant // syl

Oppskrift og fremgangsmåte på kubbelysestakene i drivved –HER–>

Slik gjør du:
1. Sag til en bit av en planke du ønsker å bruke. Sett kryss på midten av planka og lag et merke med sylen.
Jeg malte 2 strøk med kalkmalingen Black velvet, før jeg startet å borre.

IMG_1644.JPG
IMG_1675.JPG
IMG_1648.JPG
2. Bruk hullsaga til å borre en runding som er ca 0,6 cm dyp. Prøv deg frem her, ønsker du det dypere så er det bare å gjøre det.

IMG_2057.JPG
2. På den første versjonen jeg laget brukte jeg et huggjern for å hugge ut, men jeg fant nå ut at det er mye lettere å bruke et flatt trebor størrelse 2.0 til å fjerne alt inni og lage hele rundingen like dyp. Her er det bare å prøve seg frem og bruk huggjernet tilslutt for å få bunnen så rett som mulig :)

IMG_2062.JPG
IMG_2061.JPG
Det blir noen få hull, men det kommer uansett ikke til å bli synlig pga glasslokket og lyset. Denne teknikken gjør jobben 1000 ganger lettere, raskere og mye mer jevnt :D

IMG_2060.JPG

3. Jeg pusset så klossen så alle sidene skulle ser mer slitt ut og for at malingen skulle få en lekker farge. Jeg valgte så å bruke en enkel svamp til å påføre litt voks. All struktur kom da ennå bedre frem, og kossen ble mye kubben :D

thumb_DSC_2651_1024
thumb_DSC_2649_1024
thumb_DSC_2646_1024
thumb_DSC_2647_1024
Weee den ble så lekker :D  Og har flyttet inn i nettbutikken. Dette er selvfølgelig noe man enkelt kan lage selv, og det går mye fortere enn den første oppskriften min. Elsker når jeg kan forbedre mine egen idéer og skape en ennå bedre en. Håper virkelig dere kreative folk der ute vil prøve dere. Dette er både en fin gave og en kul ide til en litt anderledes adventsstake <3

Nå får jeg komme igang med dagens oppgaver og få kommet meg på trening ;) På onsdag har jeg satt av snekker tid på loftet, så jeg gleder meg masse til det :D Ha en fortsatt nydelig kveld :D

 

Del:

Legg igjen en kommentar