DIY: Loppis krakk m/lokk

Hei :)

Håper alle har hatt en strålende start på uka. Selv har jeg fått unna mye småtterier i leiligheten. Jeg har lenge gått å irritert meg over hvordan sofaene i stua har stått og har hele tiden tenkt at jeg skulle vente med å gjøre noe til jeg kjøpte ny sofa. Men plutselig så kom jeg på en genial ide, og flytta rundt på alt. Løsningen er fantastisk, og gjør at rommet virker mye større. Og det er nå pass til noe bak den ene sofaen, som har fått meg i det kreative hjørnet. Jeg trenger så sårt et spisebord, men sliter litt med  liten plass. Så et lite eller ganske stort byggeprosjekt skal jeg starte på neste uke tenker jeg :) Og jeg gleder meg virkelig :D

Bilde av stua kommer, må bare få alle de små detaljene på plass. Det som er så rart er at når man først flytter på noe, da oppdager man andre ting som også må fikses på ;)

Men som jeg viste i det forrige innlegget så har jeg jobbet med et lite byggeprosjekt nå også. I høst var jeg så heldig å få tak i en sliten og gammel krakk til 20 kr på loppis. Og siden denne manglet lokk og en liten makover, så var jobben ganske enkel :)

IMG_7122.JPG
Ullstoffet mot det sorte skaper en fantastisk koselig stemning.

Det du trenger:
1. Sponplate, krakk, stoff, skumgummi, maling, heftgrunn, pensel, 6  store og 6 små knapper
2. Sirkelsag, borr, drill, hammer, saks, penn, blyant, tapetkniv, nål, hyssing, pussepapir, møbelstifter (kjøpt på Biltema), tommestokk og målebånd.

Mål:
Lengde: 52 cm
Bredde: 36 cm
Høyde med puff og lokk: 43 cm
Tykkelse på skumgummi: 2 cm

Slik gjør du:
1. Bruk sirkelsaga til å kappe til størrelsen på  sponplata du trenger.
Mål opp på den ene siden av sponplata hvor mange hull du skal ha til knapper.
Jeg valgte 6 knapper, så da delte jeg bredden og lenden i 3 og tegnet opp. Der strekene krysses borrer du hull. (se bilder under)

IMG_6915.JPG
IMG_6916.JPG
2. Skjær til en skumgummibit som er like stor som sponplata.

IMG_6918.JPG
IMG_6922.JPG
3. Klipp til det stoffet du skal bruke, husk å legge til 10 cm på lengden og bredden (62 cm x 46 cm), slik at du får stoffet rundt kantene. Legg soffet nederst med skumgummi og platen oppå. Lag en brett på hver av sidene av stoffet, og fest det på sidene av sponplata ved hjelp av møbelstiftene. Bestem deg for hvor lang avstand du ønsker mellom stiftene, jeg valgte et mellomrom som var litt større pekefingeren min. Husk å stramme stoffet godt til mens du fester. (se bilder under)

IMG_6949.JPG
IMG_6950.JPG
IMG_6969.JPG
IMG_6965.JPG
IMG_6974.JPG
IMG_6980.JPG
4. Nå skal du feste knappene. Tre en hyssing i nåla og stikk den gjennom hullet du borret til. Dytt nåla gjennom, og tre på knappen. Dytt så nåla tilbake samme vei, og fest begge trådene ved å bruke en liten knapp. Og slik gjør med alle knappene.

IMG_6993.JPG
IMG_6994.JPG
IMG_7004.JPG
IMG_7003.JPG
IMG_7096.JPG
5. Puss krakken godt ned med pussepapir. Tørk av støvet og grunn med heftgrunn. Når det har tørket kan du male den fargen du ønsker. Jo flere strøk du tar, jo bedre blir resultatet.

IMG_7053.JPG
IMG_7104.JPG


IMG_7118.JPG
6. Og når malingen har tørket kan du sette lokket på :)

IMG_7122.JPG
IMG_7129.JPG
IMG_7124.JPG
Hva synes du? Ble den ikke fantastisk fin? Jeg er utrolig fornøyd med resultatet, og gleder meg til å gi den bort til en snill kollega. Hun er virkelig til stor støtte og er alltid den jeg lufter alle mine gale ideer med :D Så tusen takk Irene, du er virkelig snill :)
Det er så fantastisk gøy å bruke gamle loppis skatter og gjøre de om til et nytt fint produkt ;) Det enkeste er ofte det beste, så om du har en litt gammel og sliten puff hjemme, så kan du gi den en liten makover.

Nå er jeg på vei til oslo for kveldsskole på IGM, så blir dårlig med kreative prosjekter i kveld. Men skal se om jeg får tatt frem  symaskinen når jeg kommer hjem, for har et prosjekt jeg klør i fingrene etter å bli ferdig med.

Ha en fortsatt nydelig dag i sola :D Vi blogges ;)

 

Del:

4 comments

  1. Så fin den ble.. :-)

    1. Tusen takk May Britt :)

  2. Du er så utrolig flink Kathrine! Gleder meg til å hente krakken i helgen. Tusen hjertelig takk :) Så snill du er!

    1. Tusen takk Irene :) Så bra, den står å venter på deg ;) Bare hyggelig, du fortjener det :)

Legg igjen en kommentar