Inspirasjon

Hei :D

Jeg får ofte spørsmålet: «Hva er det som inspirerer deg»? Og hva svarer man da? Jeg har egentlig aldri sett på meg selv som kreativ, og har sett opp til folk som kommer med den ene ideen etter den andre. Som liten gikk jeg rundt på møbleforretninger og tittet på møbler jeg skulle ha når jeg ble voksen. Jeg husker jeg synes det var så gøy å kunne tenke seg til hvordan mitt hjem skulle bli når jeg ble voksen. Kanskje dette er noe jeg har videreutviklet i voksen alder? Gleden ved gamle ting har jeg hatt siden jeg var ganske liten, og jeg husker at jeg synes det var så fantastisk at en gjenstand var gammel og hadde en historie, eller en sjel som jeg liker å kalle det. Det gav meg en større betydning enn nye ting. Dette er noe som har preget meg, jeg liker gamle ting mikset med nye, som er laget av meg og ting med duse farger. Jeg er ikke en fargeklatt, selv om jeg kan ha noen farger i huset, så liker jeg best de lune og duse fargene. Dette får meg til å slappe av og senke skuldrene, noe som er viktig i et hjem.

IMG_2465.JPG
Mine snekkerkunnskaper er noe jeg ikke akkurat kunne skryte av, de gavene som mamma og pappa har fått til jul, som jeg har laget på sløyden, – ja, hva skal jeg si, de var ikke fine, rett å slett et under at de klarte å så oppreist. Skjønner ikke at det i det hele tatt har blitt noe talent ut av meg. haha.
Men en fin egenskap jeg har hatt, som flere i familien har sagt til meg flere ganger, er at jeg alltid har likt å sette sammen ting. Alt fra små til store ting, da koser jeg meg og får en mestringsfølelse. Og det er den drivkraften jeg har brukt til å utvikle meg. Så hvordan starter man? Jo, man må være sta, altså ikke gi deg om du ikke får det til første gang. Tenkt nøye gjennom ting, og planlegg hvordan du vil at et produkt skal se ut, det smarteste er faktisk å tegne det opp.

Sist men ikke minst, man må ha riktig utstyr. Første pri er drill, jeg vet ikke hvor mange timer jeg har brukt med min drill.
Så det å ha et utsyr som gjør jobben lettere, letter på motivasjonen. For min del er det mestringsfølelsen som er drivkraften og gir meg motivasjon. Dette igjen fører til at jeg har utvilket kreativiteten min og bloggen har hjulpet meg med å knekke denne byggekoden. For det vanskeligste med å bygge er ikke å gjøre det, men hvordan de forskjellige delene skal settes sammen til et ferdig produkt. Så prosessen er lang og man må være veldig nøye.

IMG_2464.JPG
Men, hva inspirerer meg til nettopp å hoppe inn i nye prosjekter og hvor får jeg ideer fra? Man sier at kreativitet kan læres, det er jeg helt enig i. Om jeg ser tilbake et år, når jeg startet som blogger, så kan jeg på hånden på hjertet si at jeg aldri i livet hadde trodd at jeg skulle bygge et vitrineskap. Wow jeg hadde ledd godt av det og bare tulla det bort. Inspirasjon plukker jeg opp fra over alt, jobb, pintrest, instagram, facebook, venner og familie osv. Jeg har rett å slett lært meg til å ta opp slike ting. Ofte ser jeg for meg at jeg trenger noe eller mangler noe et sted, og det kan gå en lang stund før jeg plutselig kommer på det, som konsollbordet. Den ideen hadde surra langt baki hodet lenge. Man vil sikkert tro at dette gjør meg sliten, men det vil jeg ikke si, jeg blir mer sliten av å ikke ha noe haha mulig min hjerne liker å hele tiden leve med høy puls. For det er ingen hemlighet at det å drive en kreativ blogg krever struktur, styrke og vilje fra meg. Så da hjelper det vel at jeg er sykt sta og skal få til ting. Jeg jobber hardt, lenge og noen prosjekter er mye mer krevende enn andre. Dette er ingen klaging, dette er også en del av inspirasjonen min. For jeg har funnet meg selv, altså jeg digger å bygge, inspirere og være kreativ.
Jeg er heller mer stolt av meg selv, for jeg har kommet så mye lengre enn jeg noen gang kunne forvente og lenger skal det bli. Store nye prosjekter er under planlegging, så det er bare å glede seg.

Så konklusjonen er vel at jeg blir generelt inspirert av alt rundt meg, har blitt flink til å plukke opp ting og har trent opp hjernen til å hele tiden jobbe med nye kreative prosjekter. Og husk, om dette høres helt dumt og umulig ut, så kan jeg si at for 3 år siden så hadde jeg aldri tatt i en drill eller en kappesag.

Og ikke tenk at du ikke klarer, prøv, feil og spør om tips og råd, for da er du allerede godt igang. Alle kan og de bare vil.

Og sist men ikke minst vil jeg takke hver og en av dere som har støttet meg og hjulpet meg med å utvikle meg og bygge meg opp. Jeg blir helt rørt av all støtten og tilbakemeldingene jeg får. Det er rett å slett fantastisk å dele nye spennende prosjekter med dere  <3

Del:

Legg igjen en kommentar