Kjøpe VS byggeselv

Hei

Er du en som kjøper eller bygger møbler selv? Eller har du lyst til å bygge kanskje for å spare litt penger? For hvor mye kan man egentlig spare på å bygge selv?

Det er kanskje et spørsmål som mange lurer på, og jeg kan si at det å bygge selv er mye billigere. For det første, du får det møblet du ønsker, akkurat slik du vil. Og du sparer i tillegg mye penger, iallefall halve prisen kanskje det dobbelte. Mye av de møblene jeg lager, og den stilen jeg har, er litt slik som Home and Cottage. Og vi vet jo alle at møbler koster endel der. Men det betyr ikke at det er feil å kjøpe, for jeg forstår at folk ikke vil bygge ting og ikke får det til osv. Men hva med oss som liker det og ønsker det?

Jeg bor for meg selv i en ganske stor leilighet, 70 kvm og har ikke hatt råd til å kjøpe alle møbler. Jeg startet med å kjøpe Ikea møbler til hele leiligheten min. Ikea har mye flott og er helt simpelt, noe jeg liker med ikea, for det passer inn hos alle. Så om man ønsker møbler med litt mer personlig preg, og i mitt tilfelle litt naturlig og retropreget, så koster det ofte mye mer penger.

Det var vel dette som trigget meg til å bygge selv :) Wow for en mestringsfølelse og glede det gir. Det kan virkelig ikke beskrives, jeg føler en stolthet over hjemme mitt, det er mitt hjem med min stil. Og jeg har skapt mye av det selv, noe jeg trodde jeg aldri i livet skulle få til. For jeg synes det var så vanskelig å starte på ting, og da stoppet ting opp.

Men med god assistanse fra flink folk, og masse tips, endel pågangsmot og masse stahet så vokser du deg til en liten «designer». Kan vel ikke kalle meg møbel designer, men jeg har nå iallefall designet mine møbler og jeg vil ambefale deg til å gjøre det samme :) 

IMG_4372.JPG
IMG_8700.JPG
Denne puffen jeg laget kostet 1200,- å lage, med alt, regner med den kanskje hadde kostet 3000,- om jeg skulle kjøpt den eller mer.

Bygge puff med oppbevaring:
1. Knapper: 150 ,- (15 knapper ble trekt om på en sy butikk, 10,- pr knapp)
2. Stoffet ca 200, kjøpt på stoff og stil
3. Matrialer ca 650,-
4. Beis ca 225,- ( denne hadde jeg kjøpt fra før av og trengte bare litt til beina)
5. Madrass  200,-

Her er oppskrift og fremgangsmåte –>

IMG_8793.JPG
IMG_7493.JPG

Et møbel som kan brukse som to ting er virkelig genialt :D Jeg vet ikke helt hvor mye man kan spare på dette møblet, siden jeg ikke har sett noen lignende, men jeg er helt sikker på at man kan doble prisen om man skal kjøpe det.

Bygge konsollbord med lem:
1. Alt av materialer kostet 800,-
Du trenger også pensel og maling, men det hadde jeg fra før.

Her er oppskrift og fremgangsmåte –>

IMG_2870.JPG
Bordet kostet ca 800 å lage og jeg er helt sikker på at jeg hadde mått betalt tre gange så mye for et lignende

Bygge suebord med hjul:
1. Alt av materialer kostet 500.-
2. Jotun interiørbeis (ca 225,-) brukte kanskje en halv liter så ca 100,-
3. Hjul ca 200,-

Oppskrift og fremgangsmåte her –>

Så min konklusjon er at ved å bygge ting selv så halvere du prisen og mer enn det, og i tillegg så får du et møbel akkurat slik som du ønsker :D Og på toppen av det hele så er det jo så gøy at du får lyst til å lage alle møbler i hele huset, haha slik er det for meg. Men prøver å bli ferdig med et stort byggeprosjekt av gangen. Så fra nå av så kommer jeg til å dele kostnaddene på byggeprosjektene slik at dere kan se hvor lite det koster. For du kan bygge mange møbler for et par tusen kroner :) Trykk gjerne liker om du er enig med meg :D

Del:

2 comments

  1. Se der ja! Flott skrevet! Blir så motivert av innleggene dine. :-D

    1. Tusen takk Connie :D Fantastisk hyggelig å høre, det er nettopp det jeg ønsker å oppnå :D

Legg igjen en kommentar