Legge MDF plater

Hei og god kveld :)

Som sikkert mange av dere har fått med dere, så har jeg valgt å pusse opp stue og gang som mitt store prosjekt i 2015, og da tenkte jeg at jeg skulle dele noen tips og mine egne erfaringer rundt det. En enkel jobb og i løpet av noen timer så har man en ny vegg. Ferdigmalt panel er en enkel, genial og rask løsing om du ønsker å gi et rom et lite løft. Grunnarbeidet her er viktig for at sluttresultatet skal bli bra, alt av spiker, lister, fester og ledinger, osv må fjernes. Men, spørsmålet mange ganske stiller seg er: Rive veggene eller legge plater på utsiden? Dette var et spørsmål jeg brukte lang til å å bestemme meg for. Mitt problem var at jeg ikke skulle legge nytt gulv, og orket ikke å styre med nye utforinger rundt dører og vinduer.

For om man legger platene på utsiden så bygger de ut i bredden og da må man tenke på hva man skal gjøre med karmer. Fjerner man f. eks gipsvegger, så kan det være at platene er smalere enn gipsen, og du får da et glippe innover som må tettes. Så ja, det er masse man må tenke på. Og ikke minst, lokalisere alle stendere, vannrør og strømledninger. For å løse dette problemet så kan man enkelt kjøpe en stenderfinner, for et par hundre kroner, og den er gull verdt. Elsker den, og den hjelper deg med å finne ut hvor man kan feste plater og skruer. Så absolutt et must om du skal legge plater på utsiden av en vegg. Den hjalp meg veldig, og sparte meg for mange ukers arbeid. Jeg hadde jo planer om å fjerne gipsplatene, nettopp fordi jeg ville vite hvor jeg kunne feste platene.

Det første du må gjøre er :
1. Fjern lister, spiker og annet som stikker ut.
2. Mål opp og søk deg frem til hvor alle stendere er.
3. Kapp til platene og fest de med skruer eller spikepistol.
4. Husk å ha en glippe oppe og nede på hver plate, veldig smart å sette platene på en planke langs gulvet ca 1 cm
5. Rundt alle stikkontakter og lignede hull, så kan det være smart å få hjelp av en elektrikker. Her kan en hullkopp brukes, men da er det veldig viktig å måle opp nøyaktig og bruke en kopp som er like stor som hullet man skal ha.
6. Viktigste tipset er å vatre opp den første plata først.
7. Start i venstre hjørne og jobb deg rundt i rommet.

Verktøy du trenger:
1. Stikksag
2. Hammer, tommestokk, skruer, drill, blyant, vater
3. Stenderfinner

IMG_0058.JPG

IMG_9943.JPG
Jeg brukte en list under som jeg satte alle platene på, og den var ca 1 cm.

IMG_9944.JPG
IMG_0124.JPG
Dette er en stenderfinner, den er ganske så nøyaktig og helt genial om du skal finne rør og stendere :) (ingen reklame bare et tips)

Var dette til noe hjelp? Jeg tenkte at siden jeg selv hadde endel spørsmål og utfordringer rundt dette så var det smart å dele tips. I dag har jeg fått inn litt møbler og interiør i stue og gang og jeg har prøvd meg som muremester. Haha tror ikke det er mitt yrke, men resultatet ble bra tilslutt. I morgen kommer det noen nye bilder fra hvordan jeg har valgt å sette møblene mine, for ja endel har blitt og skal flyttes på. Nyt resten av mandagskvelden, jeg skal ut på rulleski. Etter 3 dager på festival og en litt sliten kropp, så er det bare å komme igang igjen :)

Del:

Legg igjen en kommentar