Male fliser på bad :)

Hei :)

For noen uker siden viste jeg dere noen bilder av at jeg malte
siste rest av flisene på badet. Så da tenke jeg at jeg kunne
forklare hvor enkelt og billig man kan fornye badet ved å male
flisene.

309064_10150399722082069_1072857720_n

Her ser dere hvordan badet så ut før.  Det var ikke så fint
med lysblå fliser på veggen og mørkeblå på gulvet.

Det du trenger er:
1. Skureklut, klorin, pensler, rulle, tape, pussepapir
2. Jotun Hetgrunning Universal
3. Lady supreme finish, blank bomull (Mine fliser skulle males hvite)

Når jeg kjøpte leiligheten min så var det  3 små skap som hang
på veggen på badet, veldig upraktisk for plassen under skapene
ble dårlig utnyttet. Så i sommer byttet jeg ut til 2 høydeskap, og da
kom det frem en liten blå flekk fra de gamle flisene.

IMG_2511.JPG

Slik gjør du:
1. Skur veggene med skureklut og vask med sterk såpe.
2. Puss lett over veggen slik at alle såperester forsvinner
(spesielt inni dusjhjørner)

IMG_2390.JPG

3. Rull over flisene med Jotun Hetgrunning Universal, og la det
tørke i et døgn.

IMG_2391.JPG

4. Også maler du tre strøk med Lady supreme finish, husk at det
er smart å la det tørke et døgn før du tar neste strøk.

IMG_2412.JPG

Det å male fliser er genialt og mye billigere enn å pusse opp hele
badet. Det er litt tidskrevende og mye jobb, men badet ser nye større
ut og mer moderne. (siden jeg malte hvitt så ser badet mitt større ut)
Flisene ser like bra ut nå som de gjorde da jeg malte dem i november,
til og med dusjhjørnet er like fint.

NB! Malingen på flisene kan gir etter for skape gjenstander, men
da er det bare å flekke lett over.

Her er noen bilder av hvordan badet ser ut nå :)

IMG_2508.JPG

IMG_2509.JPG

IMG_2510.JPG

IMG_2511.JPG

IMG_2513.JPG

IMG_2512.JPG

IMG_2514.JPG

IMG_2400.JPG

Om du tenker på å fornye badet eller fikse på kjøkkenet, så kan
flisene enkelt males for at rommet skal få en oppgradering.
Blillig og enkelt. Mange maleforetninger anbefaler ikke dette på det
strerkeste, siden det ikke er en langvarig løsning.  Men jeg tenker at
det er billig, enkelt og når noe løsner så maler jeg bare over på nytt :)

Jeg er fantastisk fornøyd med resultatet :D Hva synes du?

Del:

26 comments

  1. Tusen takk, ja det ble et helt nytt rom :) God man kan fikse på ting uten at det skal koste en formue :)

 1. Så mye enklere enn å skifte fliser :-) Gjorde det samme for ett par år siden med flisene mellom benk og overskap på kjøkkenet, men brukte 3 stjerners golvmaling. Fantastisk resultat og fortsatt like fin i overflaten!

  1. Ja utrolig mye enklere og billigere :) Gulvamling fungerer også ja, det er jo helt genialt Turid :)

 2. så fint det ble! et helt nytt inntrykk:-) liker billige løsninger, så det var supert..

  1. Tusen takk Wivian :D Ja helt fantastisk at det går ann å gjøre noe så enkelt og bilig også blir det som et nytt rom :D

 3. Fliser kan males med trestjerners gulvmaling. Denne finnes i matt, halvblank og blank. Det eneste man trenger å gjøre på forhånd er å vaske grundig med trestjerners gulvrens. Det gir bedre holdbarhet enn Supreme Finish på fliser! Flott og rimelig fornyelse av fliser. :-D

  1. Ja det kan det også :) Regner med at det holder bedre på gulvfliser også om man ønsker å male de :) Takk for tips da skal jeg notere meg trestjernes gulvmaling, slik at jeg får teste ut det :) Rett og slett helt genialt Gunn :)

 4. Hvor mye regner du med at det kostet tilsammen ca?:-)

  1. Tror det kostet litt under en tusenlapp for alt av maling og malingsutstyr jeg, Andrea ;)

 5. Dette ble jo kjempefint, jeg skal i gang med samme prosjekt; men hva slags pussepapir brukte du? Jeg er litt usikker på «grovheten» på pussepapiret

  1. Tusen takk Siri :) Ble utrolig fornøyd med resultetet og rommet virker mye større og mer åpent :) Jeg brukte et ganske fint sandpapir, bare spør på en byggbutikk og si hva du skal bruke det til. Lykke til :)

 6. Hei,
  Flott resultat! Vi vurderer å male flisene i gangen, men er usikker på slitestyrken.. Er fluisene like fine nå?

  1. Hei Tommy :) Ja ikke sant, resultatet ble fantastisk bra :) Jeg ville gått for tre stjernes gulvmaling, den er veldig slitesterk og tåler bedre kontakt med f.eks skarpe gjenstander. På badet mitt er det fortsatt like fint, men malingen kan fort skrelles av om jeg den er i kontakt med skarpe gjenstander. Men det har ikke være noe problem hos meg ennå :) Masse lykke til med å male gangen :)

 7. Hei! Dette var jo bare kjempestilig! Jeg har lyst til å gjøre det samme med mitt bad, men jeg er usikker på om det blir mye jobb rundt dusjen osv. Hvordan synes du det gikk? Ved dusjdørene og bak rørene, og bak doen? Har du noen tips til arbeidet av det? :)

  1. Hei Henriette :) Ja ikke sant, også er det mye billigere enn å pusse opp hele badet :) Jeg brukte mye maskeringstape på dørene og dekket til med plast bak doen. Så her går det litt tid til forberedelsene :) Også brukte jeg en liten rulle til å male med, som gjorde det enklere å komme til på vanskelige steder. Noen plasser brukte jeg bare en liten pensel :) Masse lykke til, det er absolutt verdt alt strevet når du er ferdig :D

 8. Tusen takk for svar! :) Må si du inspirerte meg til å male! Har kjøpt ny leilighet, badet ser helt OK ut, men det er veldig lite så å male flisene hvitt hadde forbedret romfølelsen totalt. Men kjekt å følge bloggen din! :) Har begynt å følge deg på insta også, kanskje jeg blir inspirert til andre ting også. Ha en fin kveld!

  1. Bare hyggelig :) Det er jo så gøy at du har tatt turen innom bloggen min og latt deg inspirere :) Det er akkurat dette som er målet mitt :) Ja det å male hvitt kan jeg si at vil gi rommet et løft og det vil virke mye større :D Oi så spennende, velkommen som ny følger :) Tusen takk, ha en super uke når den kommer :)

 9. Hei. Hvordan holder malingen seg? Ser det fortsatt like fint ut som på bildene dine? Vurderer selv og male badet mitt. Men vil gjerne at det skal holde i 2-3 år.

  1. Hei Ole :) Det er nå litt over 2 år siden jeg malte og jeg ser ingen svakheter i malingen. Jeg malte med Lady supreme finish og denne er ikke så bra mot skarpe gjenstander, så et tips er å bruke 5-stjernes gulvmaling den er slitesterk og tåler mye mer. Så om du vurderer å male så burde malingen holde i 2-3 år. Mulig min holder lenger siden jeg grunnet og malte tre strøk. Så dette er en billig og smart løsning om du vil gi badet en liten oppgradering :)

 10. Hei, så flott det ble! Har idag vasket og skylt flisene. Har en bord som er bare grusom og etter vaskingen pusset jeg med veldig fint papir som de anbefalte i butikk, MEN det ser ut til at festgrunnen lett løsner. Må jeg mattpusse flisene før heftgrunn, altså skikkelig matte?
  mvh Astrid

  1. Hei Astrid :) Tusen takk, jeg er veldig fornøyd med resultatet :) Ja jeg ville pusset dem litt matte og malt med f.eks sperregrunn. Den er litt sterkere og skal ikke løsne så fort ;) Også bruker du 5 stjernes gulvmaling på toppen og resultatet vil tåle spisse gjenstander :) Ta gjerne 2 lag med grunning, så dekker du underlaget ennå bedre :) Masse lykke til :D

 11. Prøver idag å male over en grusom bord på mitt bad. Vasket de rene med skarp gulvrens. Skylte og malte over med heftgrunn. Må flisene pusses helt matte før maling med grunningen? Kan nemlig bare rulle av heftgrunnen, blir GAL!!

  1. Oi om du kan rulle det av, så ville jeg pusset godt over :) Da er det ikke noe motstand og resultatet vil nok heller ikke holde så lenge. Jeg vasket med klor og pusset lett over med pussepapir, og da tørket grunningen inn :) Du må nok bare prøve deg frem her, men start med å pusse litt ;)

 12. Hei,
  Jeg ønsker å male badet mitt jeg og, og fikk anbefalt guvlmaling men ikke noe grunning først. Da jeg skulle begynne å pusse flisene med sandpapir, begynte de å sprekke i ‘fasaden’/ lagde en rar lyd så jeg tror ikke jeg vil fortsette å pusse, men vurderer å male direkte bare med gulvmaling? Hva tror du om det? Jeg har dusjkabinett så dusjer ikke på flisene. Mvh Katinka

  1. Hei Katinka :) Så spennende, og gøy prosjekt :) Jøss det var litt snodig at de ikke anbefalte noen form for grunning. Grunningen bidrar bare til at malingen få bedre feste, men gulvmaling i seg selv er veldig slitesterkt da, så tror ikke det blir noe problem. Huff da ville jeg ikke ha pussa noe mer. Bare vask godt over med en skrubb eller noe så du er sikker på at det er reint og pent. Prøv å mal du, det verste som skjer er at det flasser av og at du må gjøre det på nytt. Men siden du ikke skal dusje rett på flisene, så tror jeg det vil holde :) Masse lykke til :D

Legg igjen en kommentar