Maling av dører – billig og enkelt tips

Hei :D

I forrige uke startet jeg på et spennende male prosjekt, og et par kvelder med mye jobbing var alt som skulle til. Etter oppussingen i sommer ble det veldig synlig at dørene var gamle og ikke så hvite lenger.  Dere kan selv sikkert forestille dere det, for når du har en hvit vegg og begynner å male den hvit, så ser den ikke så hvit ut som du først trodde. Slik var det også her, bare det at dørene var så gule at det så helt forferdelig ut. Jeg har ikke de tradisjonelle tredørene, men de er laget av plater. Jeg var derfor ikke så sikker på hvordan det ville bli når jeg malte dem. Jeg forhørte meg litt rundt på Maxbo, og de forklarte meg at grunnarbeidet er viktig for at malingen skal sitte bra. Så etter en vask, 1 strøk med sperregrunning og 2 strøk med maling, så er jeg ferdig. Nå gjenstår det å male alle håndtakene, de måtte settes på i dag pga jeg fikk besøk av megler :D Jeg har også gått for hvit dørkstokker, som ikke er så normalt. Men for at alt skulle henge sammen her, så synes jeg det var et mye penere resultat :D

IMG_2339.JPG
IMG_2338.JPG

Det du trenger for å male dører:
Spesialvask fra Jotun // pensel //rulle //rørepinne // sperregrunn // Lady Supreme Finish (bomull)

Slik gjør du:
1. Vask alle dørene godt med Spesialvask fra Jotun

IMG_2343.JPG
2. Skru av alle håndtak og nøkkelhull
3. Grunn alle dørene med sperregrunn

IMG_2294.JPG
IMG_2293.JPG
Her kommer gulfargen ganske tydelig frem

4. Mal 2 strøk med Lady Supreme Finish

IMG_2310.JPG
IMG_2340.JPG
IMG_2337.JPG
IMG_2338.JPG
IMG_2339.JPG
Beklager litt dårlig lys, men det blir jo så fort mørkt nå om dagen. haha sier jeg som har hatt fri i hele dag :P  Men jeg har styret rundt og malt frem til megleren kom. På torsdag får jeg dommen, det blir spennende :D
Håper noen fikk inspirasjon til å ta frem malingskosten, for man trenger ikke kjøpe nye dører for å få de fine :D Rett å slett et enkelt og genialt tips, alt kan faktisk males. Nyt resten av kvelden <3

Del:

Legg igjen en kommentar