Malingssprøyte :D

sponsetrammeHei og hopp, siden det er så mange som ønsket et eget innlegg på hvordan malingsspøryta fungerer og skal vaskes osv., så tenkte jeg å skrive om det. Jeg har nå brukt den i noen uker og er så fantastisk fornøyd og den gir perfekte resultater. Siden den har mange innstillinger så kan den enkelt tilpasses det man ønsker å male.
Jeg har malt en hylle og 4 stoler, neste prosjekt er noen blomsterpotter. Der vurderer jeg å kjøpe en kul farge, hva med gull eller kanskje turkis? Får tenke litt på det i løpet av helgen, for det hadde vært kult med noen blomsterpotter som skilte seg litt ut også :)

thumb_DSC_1212_1024
I innlegget jeg skrev for litt siden så nevnte jeg at jeg hadde bygget et telt på loftet. Fant liksom ikke helt noe annet ord for det, men jeg har laget en liten krok med med plast. En rull med plast har blitt delt opp i noen biter og festet med stiftemaskin. Siden selve ledingen fra maskinen til malingsspøryta er såpass lang, så har jeg valgt å ha den på utsiden av teltet. Håper dette gav et bedre bilde på hvordan jeg har løst det. Jeg har ikke opplevd noe gris på utsiden av veggene, har også en plastbit som jeg tar over inngangen mens jeg jobber. Om du har et rom der det er ting som det ikke er så farlig med eller om du kan stå ute i naturen, så er det også en bra løsning. For denne griser jo endel, men det må man nesten regne med.

thumb_DSC_1213_1024
thumb_DSC_1214_1024
Her kan dere se griset etter malingen, men pga at jeg har brukt plast så er det bare å rive av dette laget som et tynt lag med papir.

thumb_DSC_1211_1024
Selve malingssprøyta er utstyrt med 3 typer dysehetter, disse er tilpasset for å sprøyte på forskjellige underlag. Den grå og sorte brukes på tre/lakering og den hvite brukes på vegg.

thumb_DSC_1208_1024
I esken følger det med 2 beholdere, 1 lokk, 1 sil til påfylling og noen beholdertetninger.

thumb_DSC_1207_1024
thumb_DSC_1206_1024
thumb_DSC_1203_1024
Om du f.eks har brukt hvit maling og ikke skal bruke den noe mer den dagen, så er det genialt å ta lokket på og vaske malingssprøyta, så stivner ikke malingen i løpet av natta.

thumb_DSC_1224_1024
Sila brukes når man heller maling oppi beholderene.

thumb_DSC_1195_1024
På selve maskinen (basiselmentet) så kan man stille lufttrykket ved å vri på hjulet, slik at den gir det lufttrykket som passer best til gjenstanden eller veggen du skal spraye.

thumb_DSC_1225_1024
Den røde luftkappa bruker man for å stille på hvilke vei malingen skal sprutes. Du kan velge mellom vannrett, loddrett og rund stråle, det står mer om hva som er best til hvilke bruk i heftet som følger med.

thumb_DSC_1228_1024
Her fester man luftrøret enkelt på ved å vri det på plass og inn i hakkene sine. Her kan du også stille hvor mye maling som skal bli sprutet ut. 1-3 brukes på tre/lakkering og 4-5 på vegg. Står også mer om dette i boka, der kan man se en oversikt over hvilken innstilliger, utstyr og alt som burde brukes på de forskjellige underlagene.

Rengjøring, er kanskje det flest av dere har spurt om, og det er egentlig veldig lett. Jeg anbefaler å vaske etter bruk, men er du flink til å bruke den hver dag i en periode og pakker hele sprøyta inn i plast (for at det ikke skal tørke), så går det også. Ved å ta delene fra hverandre og tørke over med en fuktig klut på utsiden, så går mye av griset bort. Bruk gjerne white spirit, jeg følte det hjalp.
For å fjerne malingssrester i sprøyta, så må du fjerne alle rester av maling i beholdere. Ta litt white spirit oppi og skru fast igjen. Rist noen ganger og det meste av malingen skal da være løst. Skyll godt og la alle delene tørke hver for seg. Om du ikke har fått bort alt etter dette, så kan den skylles i vann, la vannet renne gjennom. Jeg skrubbet bort malingsrester med en svamp med skrubb under (slike man bruker på kjøkken og bad og koster 10 kr på Kiwi).

Før vask:

thumb_DSC_1196_1024
thumb_DSC_1286_1024
thumb_DSC_1287_1024

thumb_DSC_1288_1024
Etter vask:

thumb_DSC_1289_1024

thumb_DSC_1291_1024
thumb_DSC_1296_1024
thumb_DSC_1293_1024
thumb_DSC_1292_1024
Fortsatt litt malingsrester igjen her, men jeg hadde ikke tid til å vaske mer :P Men som dere ser så er den superlett å rengjøre og etter litt tørking så er den klar for et nytt og spennende prosjekt.

Håper dette var til hjelp for mange og håper dere alle kommer til å kjøpe en slik nå :P Hehe den er virkelig genial, maling er tung for både armer og skuldre, så i mitt tilfelle så slipper jeg unna stiv nakke og vond arm. Det er deilig. Og når resultatet på toppen av det hele blir så fantastisk, da kan man ikke annet ennå elske den <3

thumb_DSC_1116_1024

Om det er noe dere fortsatt lurer på, så er det bare å spørre, jeg skal svare så godt jeg kan :D Ha en fortsatt nydelig kveld og kos dere litt ekstra det er jo tross alt lørdag <3  Trykk gjerne på <3 om du liker innlegget.

Del:

7 comments

  1. Hei:) De hvite ringene, tror det var de du kalte beholdingstettere, skal de brukes hele tiden? Eller kun hvis du ikke skal male mer og ikke vil at malinga skal tørke?

    1. Hei Line :) Disse ringene skal brukes hele tiden og skal ligge på som bildet av lokket viser (se 2 bilder ned):)

  2. Hei! Vi skal male alle rom i huset, men det er bare panel. Tror du det hadde gått med malingssprøyte? Måtte kanskje ha brukt en smal pensel og malt mellom panelen før man sprøytet maling.

    1. Hei Maren :) Så utrolig spennende og gøy prosjekt :) Ja det tror jeg, var noen som sa til meg at de hadde brukt den til å male vegger og det funket veldig bra. Men det er viktig å dekke til alt som ikke skal bli malt :) Ikke sikkert du må male mellom, for den er ganske flink til å jevne ut, og kan også bruks utvendig på kledning, så da tror jeg ikke det blir noe problem. Masse lykke til :)

Legg igjen en kommentar