Byggeguide :)

Hei :)

Som dere har fått med dere så liker jeg eller elsker jeg å bygge ting. Er det noe som får meg til å bloble over av glede og kreativitet så er det nettopp dette å bygge møbler.  Slik har det ikke alltid vært. Jeg har alltid syntes det har vært gøy å bygge og sette sammen ting, men det å lage ting, og få det til å bli pent, nææ det var ikke min greie. Jeg var heller ikke den flinkeste til å bygge i sløydtimene.
Men interessen min tok seg opp når jeg fikk verktøy og utstyr som hjalp til å gjøre jobben mye enklere. Det startet med at jeg ønsket meg drill til jul, for man blir veldig lei av å henge opp ting og skru ting med skrutrekker.
På denne måten startet jeg med små prosjekter, noe som gjorde at jeg ikke så på ting som vanskelig lenger, men som en utfordring. Og utfordinger trigger noe i meg, som får meg til å blir kreativ, nyskapende og enda mer lyst til å få til ting. Mulig det hjelper at jeg er nøye, sta og strukturet også.

Her er noen bilder av mine byggeprosjekter :)

Så jeg tenkte jeg skulle sette opp noen enkle punkter for dere, som er mine egne erfaringer og tanker:

1. Planlegg hva det er du ønsker å lage (ta gjerne et søk på google eller pinterest, det er så fantastisk mye kreative folk der ute som garanter har laget noe i den stilen du tenker).

2. Lag deg noen skisser (trenger ikke være nøye, bare slik at du får et bilde av hvordan du vil at det skal være), og ta nøyaktige mål.

IMG_7342.JPG
Dette er tegning fra når jeg laget meg konsollbord

3. Ta med deg målene og tegningene og dra til en byggforetning. Spør om hva de mener og tenker. Ofte har de tips til hvilke type materialer og skruer du kan bruke. Og få de gjerne til å kappe til plankene på de målene du skal ha. Da blir det lettere for deg å sette sammen alt etterpå.

IMG_7264.JPG
4. Tenk så enkelt som mulig, og start med små byggeprosjekter som f. eks serviettholder, krakk, hylle, drivvedhus. Øvelse gjør mester, så ting trenger ikke være super fansy første gang. Det viktigste er å komme i gang og få startet kreativitetet.

5. Det er også viktig at du tar nøye mål. Mål heller en gang for mye en for lite. Og ja, det er ganske vanlig med feilkapp, det skjer alle, og det er noe man lærer av.

IMG_7320.JPG
6. Ha riktig utstyr, det er med og bidrer til at jobben ikke blir så vanskelig (drill, hammer, blyant, tommestokk, vater)
7. For å forstå byggeprosessen, altså hvor du skal sette inn skruer og sette sammen plankene, så kan det være smart å tegne opp og forklar for deg selv hva du gjør og hvorfor.

Akkurat denne prosessen har hjulpe meg masse til å forstå tankegangen og det å klare å lage større og mer krevende prosjekter. Jeg husker at når jeg starter denne bloggen synes jeg det var så vanskelig å forklare hva jeg gjorde, jeg brukte lang tid til å tenke og klarte ikke å formulere meg, men i løpet av alle prosjektene så har det på en måte gått opp et lys. Jeg har knekt byggekoden, om man kan kalle det det. Jeg ser ikke lenger på et byggeprosjekt som en hindring.

8. Store prosjekter (som kjøkken, veranda, bad), er noe man burde planlegge godt og med tanke på kostnader. Det kan ofte være smart å bruke ferier til å ferdigstille prosjekter.

9. Men kanskje det viktigste av av alt er å bli ferdig med én ting av gangen. Skriv gjerne en liste over ting du ønsker å gjøre og  bestem når ønsker å å gjennomføre prosjekten.

Og husk, det første prosjektet mitt som jeg bygde, var en drivvedstige. Så alle kan finne sin indre møbelsnekker, og gå på et prosjekt med kreativitet, inspirasjon og glede. Ja kreativitet kan læres, det viktigste er å starte og finne ut hva man selv liker å lage.

IMG_2615

Var dette noe som var til nytte for deg? Jeg har virkelig prøvd å gå i meg selv og finne min drivkraft. Håper virkelig jeg traff spikeren på hode og at dere vil bruke dette som gode tips.
Ønsker alle en fortsatt nydelig kveld og god påske :)

Lik gjerne innlegget, da blir jeg så utroooolig glad :D Og spør om du lurer på noe :)

Del:

Legg igjen en kommentar