Møbeldesign 2015

Hei :)

I fjor laget jeg utrolig mange kule og lekre møbler og jeg synes de må vises frem igjen :) Møbeldesign er virkelig noe jeg synes er spennende og brenner for. Det er kanskje ikke så vanskelig å forstå at jeg er glad i detaljer og pirk når man ser på hva jeg har laget. Men, det er viktig å huske på at uten denne bloggen ville jeg aldri har klart å bygge dette. Jeg har virkelig utfordret meg selv, lært utrolig mye og brukt dere lesere til å inspirere meg selv Så takk til alle dere, jeg gleder meg allerede til å bygge nye ting i 2016, og har laget en liten liste over mål :D

IMG_7122
Dette er en gammel loppis krakk som fikk seg et strøk maling og så lagde jeg et nytt lokk til den :)

Her kan du se hvordan jeg gjorde det –>

 

IMG_7493
Tidlig i fjor bygde jeg et konsollbord med lem, som er perfekt i leiligheter med plassmangel. Alle drømmer vel om et stort bord til fest, slik at man kan pynte og stelle? Hahah kanskje bare meg og alle andre interiør gale. Men, et smart og praktisk møbel. Jeg har kvittet meg med dette nå, siden jeg har gjort om hele stua og så at det ikke var plass. Men, en plan i 2016 er å bygge et stort langbord, kanskje med drivved. Det skal ha en rustikk look, det er jeg helt sikker på :)

Oppskrift og fremgangsmåte finner du —HER–>

IMG_7467
Konsollbordet kan også lages uten lem og fungere da fint for pynt og andre ting. Dette er genialt om du har en smal vegg du ikke får brukt til så mye :) Dette var det første konsollbordet jeg laget og jeg må si at resultatet ble utrolig stilig <3

Oppskrift og fremgangsmåte ser du –HER–>

IMG_7672
En serviettholder er enkelt å lage og kan males i den fargen man liker. Pynt den opp med et par kule møbelknotter.

Oppskrift og fremgangsmåte finner du –HER–>

IMG_7920-768x1024
Jeg digger norgesglass, og bruker de til utrolig mange kule og spennende prosjekter. Mange bruker dem til å ha lys i, så jeg laget en liten lyslykt. Malte plankene med beis og knyttet litt hempetråd rundt. Søt og koselig lykt, som passer perfekt nå på vinteren.

Oppskrift og fremgangsmåten finner du –HER–>

IMG_8059
Et tips for å skape orden i små pynteting og lys på bordet er å lage et stilig pyntebrett. Fest på noen håndtak og beis det med drivvedbeis. Råstilig, elegant og raskt å lage.

Oppskrift og fremgangsmåte finner du –HER–>

 

IMG_9073

På våren og sommeren er det ikke noe som er koseligere enn å komme til en inngang med blomster i fine og innbydende farger. Siden jeg har en ganske så liten veranda ved inngangsdøra og jeg synes store blomsterkasser koster alt for mye, så lagde jeg meg et par stk selv. Utrolig lett og man får de akkurat slik man ønsker. Og sist men ikke minst, det er mye billigere enn å kjøpe ;)

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

 

IMG_8942
Drivved er utrolig kult og det jeg liker best med den er at hver planke og pinne er unik og slipt ned av salt og vann på ulike måter. Jeg liker det røffe mot det gråaktige. I våres lagde jeg denne kule trekanthylla. Gøy å lage hyller som har en litt annerledes form.

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

 

IMG_9402
På det første konsollbordet jeg bygde opplevde jeg at mange av de smale plankene var ganske så skjeve, noe som resulterte i at bordet ikke ble helt som jeg ønsket. Så jeg bestemte meg for å lage en ny og forbedret utgave. Denne har også en hylle under, hvor man har plass til både pynt og andre ting :)

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

IMG_9348
Med liten veranda ønsket jeg å skape et innbydende inntrykk og når jeg fant en stor tykk drivvedplanke så valgte jeg å lage en benk. Koselig ikke sant? Smart å lage en liten benk om man ikke har så stor plass :)

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

IMG_0555-768x1024
I sommer pusset jeg opp stue og gang, og da valgte jeg å gjøre om litt på hvordan ting var i gangen min. Jeg har ikke det største gangen så jeg måtte være litt kreativ og tenkte smarte løsninger. Med en lang og smal gang så er det smart å utnytte veggplassen og ikke bruke så mye av bredden. Jeg laget derfor en veldig enkel knaggrekke med hylle på toppen.

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

thumb_DSC_1604_1024
En liten sittebenk eller avlastningsbenk er perfekt å ha i en liten krok og kan tas frem om det kommer besøk. Denne er lagd av en kasse, slik at det ser ut som sitteflaten er ganske høy. Bena er malt og vokset i en røff sort farge. Sammen med det lekre stoffet blir det et supestilig møbel :)

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

thumb_DSC_1403_1024
En puff passer inn i alle hjem og man kan enkelt bygge sin egen med en stil som passer inn hos deg. Jeg har valgt et grått og røft stoff og malt puffen i drivvedbeis. Kombinasjonen blir en tøff og stilig puff, som kan brukes som sitteplass og har plass til blader og lignende unde :)

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

IMG_1544
Praktiske løsninger er noe man trenger i alle hjem :) Og for å kunne utnytte både plassen på den beste måten så er det lurt å bygge en puff med oppbevaring. I min stue blir det endel puter og tepper, og det kan være smart å gjemme bort om man får gjester. En puff med oppbevaring er da perfekt for å få bort «rot» og andre ting :)

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

thumb_DSC_2611_1024
Det største og kuleste prosjektet jeg laget i 2015 må ha vært det vitrineskapet med gamle vinduer. Dette var en utrolig læringsprosess og utrolig spennende. Det kan kanskje se vanskelig ut, men det er ikke så komplisert, og det viktigste er å være nøye og planlegge alt. For husk det er ikke så vanskelig å realisere sine byggedrømmer. Jeg lover at det vil bli bygd mange flere av disse skapene i 2016 ;)

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

IMG_2318
En kasse av finerplater kan brukes til så mye. Det røffe og kule utrykket bryter opp og skaper litt liv. Denne kan brukes som kasse i en Ikea hylle, henges på veggen, puff til å sitte på og til å ha ved eller andre ting inni. Smart å lage et produkt som kan brukes til flere ting :)

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

IMG_2082

I fjor plukket jeg opp denne idéen på Facebook og bestemte meg for å prøve ut selv. Et par drivvedplanker ble til en råstilig adventsstake. Her kan led-lys brukes slik at det ikke er en brannfare. Jeg satte bare lysene oppi for å vise :)

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

IMG_3056.JPG
Det å sette kreativiteten i sving og skape noe som ikke alle har, er utrolig gøy :D De fleste fat er jo runde, avlange eller firkantede, men jeg ville lage noe litt annet. Så da ble et superkult husfat til <3

Oppskrift og fremgangsmåte –HER–>

Hva synes dere? Et godt byggeår vil jeg si :D Wow jeg er så stolt og lykkelig over alt jeg har lagd og jeg gleder meg masse til å gå løs på nye prosjekter i år :) Jeg har nok vokst på meg en møbelsnekker og det er virkelig en drøm jeg brenner mer og mer for. Jeg har en drøm om å kunne designe noen møbler, altså min egen kolleksjon ;) Men, for å få til drømmer, må man øve og lære :D Så jeg skal ta dere med på reisen og vise dere mye mer kult dere selv kan lage :D

Del:

Legg igjen en kommentar