Noe av det jeg trenger til huset

Hei :D

Lista over hva jeg trenger til huset er utrolig lang og jeg vet nesten ikke hvilken ende jeg skal starte i ;) Haha høres jo ut som et luksus problem, og det meste jeg trenger har jeg og resten skal jeg bygge. Men jeg har ikke hatt hage før, så trenger alt mulig av redskaper til det, og jeg er ikke noen hageperson i det hele tatt. Haha hvordan skal dette gå, roser er vel enkle å ha? Alt kan læres og man får til alt man vil, er mitt motto :D Har dere trua?

hagearbeid-tips-helse-kiropraktikk-fysioterapi-oslo
Foto: Bildet lånt fra Google

Dette trenger jeg:
1. Gressklipper
2. Hekksaks
3. Kantklipper?
4. Rake og trillebår
5. Høytrykkspyler
6. Hageredskaper
7. Hageslange

Og dette er jo bare ting til hagen :P Jaja, godt man kan kjøpe litt og litt :)
Nå som det bare er tre dager igjen til huset blir mitt, er det ikke så lett å få til å lage så mange kule prosjekter, så dere får heller glede dere til å få masse nytt fremover ;) Sommerfuglene er på plass og jeg skal prøve å få pakket ned så mye som mulig i kveld.
Nyt kvelden <3 Jeg skal også få skrevet ferdig oppskrift og fremgangsmåte på mini kommoden jeg laget, den har kommet på plass hos sin nye eier.

Del:

6 comments

 1. Hei! Gratulerer med nytt fint hus. Der tror eg du vil trives. Ser på listen over hageredskap. Eg har ikke spesielt grønne fingre, så der har eg ikke noen råd. Når det gjelder gressklipper er mitt råd at du kjøper en Honda. Ja, de er dyre i forhold til mange andre merker, men holder mye lengre. Har selv en stor Honda på hytten. I ca 1998-2000 da eg kjøpte den var prisen litt under 10.000 kr. Eg har ca 1000 kvm plen, derfor den store. Etter bildene å dømme trenger ikke du det. Grunnen til at eg vil anbefale Honda er driftssikkerheten. På disse 16-18 årene har eg ikke hatt noe problem. Har skiftet motorolje og fylt bensin. Siden dette er en 4takts motor (lett å starte), funker den omtrent som en bilmotor. Man har bensin i en tank og motorolje i en annen. I 2takts motor (kan være mer trøbblete, spesielt første gang etter vinterdvale) blander man bensin og motorolje og heller på tanken. Og det viktigste, gjort den ren etter bruk. Mange av de rimelige klipperne har et tynt metall skrog, som ruster spesielt fort om man slurver med renhold. Honda hadde plastskrog, men eg ser de har nå gått over til stålskrog
  Du har jo også el-klippere. Har ikke vært borti dem, så har ikke noe erfaring. Tenker at de kan ha litt problem med motorkraft, hvis du har vært 3-4 uker på ferie og gresset er langt.
  Til slutt har du den nye typen, som klipper selv og du slipper å gjøre noe. Vet ikke om tomten din er flat og jevn nok til å bruke en slik. Har ikke vært borti dem heller.
  Her er en link. så kan du se om det er noen forhandlere i nærheten: http://www.berema.no/forhandlere.aspx

  1. Hei Helge. Tusen takk, det tror jeg også at jeg kommer til å gjøre :) Nei godt det er flere som ikke har det. Honda ja, da skal jeg sjekke ut og kjøpe en som koster litt når jeg først skal kjøpe en. For meg er det også viktig at den har lang levetid og at den takler det både langt og kort gress. Skal prøve å være flink til å klippe ofte, men om man ikke er hjemme så kan ting fort vokse. Tusen takk for super tips, jeg skal undersøke og se om det finnes noen forhandlere i nærheten av meg.

 2. Hei igjen. Et lite tillegg til innlegget over når det gjelder gressklipper. Vanlige klippere har vanlig vis en reim til å drive hjulene. Ulempen med det er at har du høyt og vått gress, kan hastigheten på fremdriften bli for høy, selv med 2 gir, slik at klipperen blir kvalt når du kjører i gresset. Senker du gassen vil også kniven gå saktere. Dette hjelper ikke. På de dyrere klipperne til Honda, du er da veldig nært 10.00 kr brukes et fremdiftssystem basert på hydraulikk. En pumpe som pumper olje under høyt trykk og driver hjulene. Fordelen med dette er at du kan la kniven gå på full fart, mens fremdriften er liten/sakte. Kniven får da tid til å klippe gresset. Du kan da nesten sette klipperen til å kjøre over plenen, mens du er inne å spiser middag og når du er ferdig er klipperen kommet til andre siden av plenen. Dette er satt litt på spissen. :) Har selv en slik klipper med hydraulisk fremdrift på hytten. Den største fordelen med dette systemet synes eg er at man kan klippe plenen med en gang det har sluttet å regne. Trenger ikke vente til gresset har tørket. Stor fordel i Bergen. :)

  1. Tusen takk for mer tips, dette er veldig nyttig informasjon og kommer godt med :) Skal starte å se litt etter en god klipper nå fremover, så da håper jeg at jeg kan finne en. Ikke sant, kjekt at man kan slippe å vente til det har tørket, for det er jo ingen garanti for fint vær generelt i hele norge. I dag fikk jeg kjøpt meg høytrykkspyler, så det går sakte men sikkert fremover med lista :)

 3. Beklager at forrige innlegg ble postet 2 ganger. Det var ikke meningen. Er det mulig å legge til en funksjon, slik at man kan slette/redigere innleggene sine selv?

  1. Det går helt fint Helge :) Beklager min feil, jeg skal slette det ene. Er bare jeg som kan redigere det, så skal være flink å se etter hvor mange ganger det blir postet :) Som regel så skal det bare postes en gang, men om det er noe tregheter i systemet så kan det skje ting. Ha en fin torsdag :)

Legg igjen en kommentar