Oppussing av soverommet

Hei og god lørdag :)

For et nyyyydelig vær det har vært i dag :D Jeg har tatt turen til Kragerø i helg for å besøke familie og venner. Mamma har selvfølgelig skaffet mange nye gamle skatter til meg. Blant annet noen råkule gamle vinduer, jeg gleder meg veldig til å vise de frem og til å dele ideer om hva de kan bruke til :)

Men hvilket rom i huset er det vi burke mest tid i? Jo på soveromme. Og man vil jo gjerne sove i fine omgivelser og like det romme man skal sove i. Men det å bestemme seg for en løsning, med alle de valgene vi har i dag er rett og slett ikke så lett. Så jeg valgte å bo meg inn i leiligheten og skape det om til mitt hjem litt etter litt.  Men for ca 1,5 år siden viste mamma meg at de hadde noen super fine MDF-plater på Esset i kragerø (som nå er konkurs, men har startet opp med et annet navn) og jeg falt pladask for disse platene. Og noen uker seinere tok jeg meg fri fra jobben og startet med oppussingen. Hadde aldri jeg gjort dette før, men det var faktisk overraskenede lett og forandringen ble fantastisk. Jeg bare elsker soverommet mitt, og den veggen bak er med på å gjøre rommet nydelig og vakkert :)

Disse platene kan nå kjøpes på Abor som er det nye navnet på bedriften :D

IMG_8136.JPG
Slik så det ut før:

294182_10150399721432069_1509876035_n
Det jeg brukte var:
1. MDF-plater, skruer, stikksag, hulborr, drill, tommestokk, blyant
3. Gulv og taklister, hjørneklosser, hjørnelister, lysekrone (fra Bohus)

Jeg valgte å legge MDF-plater i  lys eik på den ene veggen bak senga, og økonomi skumring på de andre veggene. Dette for å få litt kontrast og skape litt liv i rommet. Det enkleste er å starte i det venstre hjørne på en vegg og jobbe deg rundt hele rommet. Tilslutt festet jeg taklister, hjørneklosser, gulvlister og hjørnelister. For at rommet skulle få et ennå finere utrykk kjøpte jeg en lysekrone på Bohus og pyntet opp med noen hotellputer i senga :)
Vurderte sengegavl, men siden veggen er så fin i seg selv så vil jeg ikke skjule den :)

IMG_8156.JPG
IMG_8154.JPG
IMG_8153.JPG
IMG_8151.JPG
Knaggen kan du se hvordan jeg laget her —–>

IMG_8149.JPG
IMG_8146.JPG
IMG_8139.JPG
IMG_8144.JPG
IMG_8159.JPG
IMG_8157.JPG
IMG_8138.JPG
Hva synes du? Har det ikke blitt fantastisk fint? Jeg bare elsker den veggen bak senga <3 Jeg er så utrolig fornøyd med hvordan det har blitt, og forandringen er fantastisk :D Selv om jeg brukte noen uker på dette, så var platene veldig enkle å legge på og kappe til. Listing tok jeg litt etter litt, noe man egentlig ikke burde, for da har det en tendens til å forbli et rom uten litser. For man orker liksom bare ikke. Haha slik at det for meg også, tok en god stund før alt var på plass. Men det viktigset er at man blir ferdig tilslutt og at resultatet blir bra :D

Nå skal jeg ta turen til ei venninne og ha en koselig kveld :D Kanskje jeg titter innom med et nytt prosjekt eller noen bilder av de nye gamle skattene mine i morgen. Får se hva jeg rekker :) Ha en fortsatt strålende lørdagskveld, vi blogges ;)

Husk å like innlegget og følg meg gjerne på instagram: Mittlilleprosjekt

Del:

7 comments

 1. Hei.
  Hvor er platene fra ?

  1. Hei Pia :) platene er kjøpe på esset decor i Kragerø :D noen monter butikker selger også noen varianter av disse platene :)

 2. Hei. Det finnes også tapet med plankemotiv :)

  1. Hei Anette :) Takk for tips :) Er nok mye billigere med tapet en plater ;) Men den gangen jeg så disse så falt jeg helt pladask for de, så da var valget enkelt :D

 3. Jeg så etter kommoder for en lang tid, noe som ville svare til alle mine behov, og jeg mistet håpet etter en stund, fordi jeg likte ingenting. Til slutt fante jeg en side med møbler fra Front og det var en stor suksess. Jeg fante en vakker kommode, som var akkurat det jeg var ute etter så lang tid. Samtidig gikk kjøpet meget raskt og problemfritt. Jeg var litt redd for selvmontering, men heldigvis var det lett og jeg var i stand til å gjøre det selv.

 4. Hei! Jeg lurer på om du har limt platene på gipsplater?

  1. Hei Linda :) Nei jeg skrudde dem fast som vanlige MDF plater :)

Legg igjen en kommentar