Ovn i stua

Hei :)

Regner med de fleste husker at jeg pusset opp i sommer? Jeg gjorde iallfall det, totalrenoverte og ga hele stua og gangen en liten makeover. Jeg fjernet da en stooor peis i stua som jeg synes var veldig fin, men alt for stor i en liten leilighet. Den fungerte også ganske dårlig, noe som resulterte i at jeg bare brukte den en gang i løpet av 4 år. Når peisen var ute, måtte pipa mures og fikk sort maling på seg. Skjønner ikke hvorfor jeg ikke har malt det før, for det ble jo så stilig. Før var peisen og pipa veldig voldsom, men nå som peisen er borte og pipa sort så ble alt mye mer rolig. Rett å slett et koselig lite hjørne. Men ja som jeg skulle si, vinteren kommer og det skal vist bli en veldig kald vinter om metrologene har rett. Da må jeg ikke fryse så ovn må inn. Jeg har falt perfekt for en liten søt en fra Jøtul og tror den kan bli lekker smekker i stua :D

Har kappet til en skiferstein, med bue, ja veldig stolt. Noen på jobben sa det ikke ville bli pent og kom til å være vanskelig så jeg måtte ha vinkelsiper. Jeg og ei venninne skulle gå løs på denne plata og så egentlig først på det som en umulig jobb, men så sa jeg bare jaja samme det vi får bare prøve. Og en time seinere var vi ferdige. Og jøss det gikk unna med reser fart etter en sund, vi fikk teken på det. Tipset er, lag et merke med kritt, hakk et spor med en meisel. Hold hammeren litt på skrått mens du slår langs med sporet du laget. Litt på utsiden av det, men hakk på den delen som skal bort. Du vil etterhvert høre at steinen gir etter og du kan hakke gjennom med meisel. Da vil steinen knekke i sporet du har laget :D

binary-3032-3796
Bilde lånt på Jøtul sine sider. Peisen er JØTUL F 163

IMG_1612.JPG
IMG_1628.JPG
IMG_1632.JPG
IMG_1634.JPG
Ganske fornøyd med å naile denne, så nå krysser jeg fingrene for at den passer. Da mener jeg med tanke på hvor mye som skal dekkes til pga brann og slikt. Men det skal gå ;) Så jeg har trua :D Tror dere ikke den ovnen vil bli lekker da? Jeg gleder meg til late kvelder forran peisen og innekos. Eller i min verden, fyre i ovnen og bygge :P haha. Skiferen passet helt perfekt inn i stua og skaper en koselig stemning. Finpussen rundt kanten gjenstår og den skal mures mot veggen :D

Jeg har fått låne bordsag av pappa så nå skal jeg opp på loftet for å teste ut den :) Ha en strålende mandagskveld :D

Del:

Legg igjen en kommentar