Prosjekt ny veranda :)

Hei og god fredag :)

Som jeg nevnte i bloggeguiden min så er det smart å planlegge store prosjekter i god tid og sette av nok tid og penger. Og mitt store prosjekt i 2014 var nemelig å gi verandaen min en total makeover.  Alt ble byttet ut, jeg laget sittegruppe, laget kassebord, sydde madrasser, puter og satt opp levegg. Wow for et resultat, jeg trodde virkelig ikke den verandaen kunne bli så fin. I år gleder jeg meg virkelig til å nyte sola ute på verandaen.
Vi er nå inne i en tid hvor mange planlegger å gjøre endringer ute, så da tenkte at jeg kune dele min inspirasjon og mine fremgangmåter. Håper dere digger resultatet like mye som meg :D

Slik så det ut før:
20140616-215204-78724206.jpg
20140616-215204-78724588.jpg
Jeg valgte å rive alt og legge vedlikeholdsfrie kebony planker. Selv om disse plankene er endel dyrere, så er det viktig å tenkte på at kvaliteten er bra og at man ikke trenger å beise hvert år. Og plankene som jeg la var ganske mørkebrune når vi la verandaen, men ble fort bleket av sola, og har nå en gråbrun farge.

20140616-215540-78940649
IMG_8745.JPGSlik ser det ut nå

Her kan du se flere bilder fra prosessen :D —>

Jeg har alltid drømt om  å ha rottingmøbler på verandaen, men jeg synes prisene er alt for høye og løsingene tar for mye plass. Og jeg ønsket å utnytte plassen så godt som mulig, på 8 kvm får man ikke plass til så mye, så  jeg byggde meg like godt en sittegruppe med kebony planker.

og slik ble den :D
IMG_2465
ÅÅÅÅ elsker den :D Ble det ikke bare fantastisk fint? :D

Her kan du se hvordan jeg laget den –>

For at jeg skulle gjennomføre hele stilen så ønsket jeg et lite og kult bord. Så jeg fikk tak i noen 20 år gamle kasser og pusset dem ned. Festet noen drivved planker på toppen og beiset alt sammen :D

IMG_2463
Kuleste bordet :D Digger det :D

Her kan du se oppskrift og fremgangsmåte –>

Siden jeg laget sittegruppen min selv på egne mål, så valgte jeg å klippe til og sy trekk på noen madrasser. Man kan selvfølgelig spesialbestille madrasser som man ønsker, men for meg så er det gøy å lage ting selv også sparer man masse penger.

IMG_2379.JPG
Oppskrift og fremgangsmåte på hvordan du enkelt kan lage egne trekk til madrasser finner du HER–>

Og når man har laget alt dette, ja da er det bare å lage noen puter også. Jeg kjøpte selvfølgelig også endel puter. Men når man trenger over 10 puter, ja da begynner ting plutselig å koste penger. Så en tur til stoff og stil resulterte i utrolig mange kule puter :D Det vanskeligste med å sy er egentlig å finne frem symaskinen :)

IMG_2496.JPG
Hvordan du kan sy pute med knapp kan du se her –>

20140616-215637-78997993.jpg
Har leitet som en galing i alle arkiver og slikt her, men kan virkelig ikke finne noen oppskrift på denne konvolutt puta :) Men det passer perfekt, jeg skal snart lage noen litt vårlige putetrekk til sofaen min, så da deler jeg oppskrift på det :D

Så hva gjør du når du har fikset verandaen, bygget sittegruppe, sydd trekk til madrasser og puter, jo da må du selvfølgelig lage putekasse i sittegruppa. Helt ganialt om du har liten plass og trenger å oppbevare ting. Jeg er superfornøyd med resultatet, men om det reger så må jeg ta de inn.

IMG_2448
IMG_2476
Og tips til hvordan du kan lage putekasse finner du HER –>

IMG_2465
Hva synes du? Jeg bare elskerResultatene, og det har vært et helt utrolig stort prosjekt. Men så utrolig gøy, og så mye jeg har lært. Tror dette er grunnen til at jeg nå kan ta på meg å lage store møbelprosjekter. Dette prosjektet var stort, men hver bit og del var mindre, så det å finne veien til det ferdige resultatet var ikke så tung. Men det var virkelig mye jobb, det må jeg si. Og jeg brukte jo hele sommeren på å bli ferdig med dette, for jeg tok litt og litt, og det er viktig når man jobber med slik. Ta ferie når du har ferie, ikke slit deg ut hele tiden. Det er gøy å lage ting, så ikke bli helt gal og slit deg ut slik at du ødelegger den gelden :) Så i år, skal jeg bare nyte sommeren :D
Håper jeg har inspirert noen til å sette igang med noen prosjekter nå. Lik gjerne innlegget, det hadde jeg satt så utrolig stor pris på.

Nå skal jeg se på en serie og hekle litt før jeg skal legge meg. Jeg håper og krysser fingrene for at kneet er bedre i morgen. For jeg skal på loppis på Ekeberg i morgen, håper jeg iallefall. ÅÅ jeg drømmer om den perfekte retro stålampa, er så lei av den stygge jeg har. Og siden jeg har gjort om på hele stua, vil den bli prikken over ien. Håper jeg finner en så jeg kan vise frem reultatet til dere :) Vi blogges <3

Del:

2 comments

  1. Fy søren så dyktig du er! det er så morro og inspirerende å bla igjennom bloggen din!:)

    1. Tusen takk, så utrolig hyggelig å høre :D

Legg igjen en kommentar