1. desember – Juletrær av strie

Hei :)

Endelig er dagen her og jeg gleder meg til å dele inspirasjon med dere i hele desember :D Juhuu. For en stund siden laget jeg noen råstilige juletrær av dekorbånd av strie og da var det veldig mange som spurte om oppskrift og fremgangsmåte :) Så da tenkte jeg at det var koselig å åpne med noe som folk ønsker å lage. Disse er supre å gi bort i gave og ha til pynt. Mine passer perfekt over noen ledlys, og skaper et fantastisk koselig utrykk i gangen. <3

IMG_2536.JPG
IMG_2537.JPG

Snapseed-0.jpeg
IMG_2447-0.jpg
Det du trenger er:
Saks // tapetlim/telim // vann // bolle/plastboks // papp // tape //olje // plastfolie// dekorbånd av strie hvit og natur

Slik gjør du:
1. Start ved å lage en kjegle av en mellom tykk papp bit. Jeg har brukt de samme jeg brukt når jeg laget cotton tærne i fjor – se her –>

IMG_5304.JPG
2. Ta et lag med plastfolie rundt og snør et lang med olje på den. Dette er for at du lettere skal kunne løsne treet fra pappen og plasten nå det er tørt. Her kan du bruke hvilken som helst olje, jeg har brukt olivenolje.

IMG_5308.JPG
3. Lage en blanding med 50/50 vann og lim. Dette blander du oppi en skål eller en boks.

IMG_2214.JPG
5. For at du skal få riktig lende på stria, så måler du opp lengdene rundt treet før du legger dem i limblandingen. Sørg for at hele stria blir dekt av lim og klem ut limet som er til overs (dette er for at det skal tørke). Fest så den første strimlen nederst på kjegla.

IMG_2215.JPG
IMG_2219.JPG
IMG_2223.JPG
IMG_2221.JPG
5. Klipp til litt der skjøtene møtes, slik at stria ligger pent lang hele kanten nede. Legg så neste runde litt over den først du la, da blir det et en liten høydeforskjell. Og slik fortsetter du til hele treet er dekt. Sett det til tørk på en plastikkpose eller lignende. Mine setter jeg ofte på baderomsgulvet, så er det tørre etter et døgn ;)

IMG_2224.JPG
IMG_2225.JPG
IMG_2233.JPG
IMG_2229.JPG
IMG_2228.JPG
IMG_2211.JPG
IMG_2213.JPG
IMG_2234.JPG
Kule ikke sant? De er jo så fine <3 Disse lages på 1-2-3 og er utrolig mye enklere enn cotton trærne :D Håper noen ble inspirert til å sette igang :D Venninne gave, julegave eller pynt i egent hus?
Nyt nesten av 1 desember, her skal noen prosjekter gjøres :D

Hva synes du om kalenderen? Legg gjerne igjen en kommentar og lik <3 innlegget så blir jeg glad :D <3

Del:

Legg igjen en kommentar