DIY: 5 drivvedprosjekter

Hellu :)

Håper alle har hatt en super helg :) Jeg var jo som dere vet på loppis i Oslo i går, og fant noen nye skatter selvfølgelig. Et innlegg om de og mine loppis tips kommer i løpet av uka :)

Nå som våren er her så er det virkelig tid for å ut å finne noen drivvedskatter. Mye drivved kommer inn med alle stormene på høsten, og etter at snøen har smeltet kommer de frem langs vannkanten. Det som er fint med drivved er måten vannet har slipt frem strukturen i treverket på og hver planke og pinne blir unik og spesiell på hver sin måte. Saltet fra sjøen er med på å lysne treverket slik at strukturen blir ennda mer tydelig og overflaten blir glatt.

Og som dere har fått med dere så er jeg veldig glad i drivved og har laget utrolig mange kule prosjekter av det :) Jeg har til og med sekrevet et eget innlegg med tips og triks til hvordan du kan finne drivved – det kan du lese HER!.
Så om du trenger noen ideer til hva du kan lage, så kanskje du kan finne litt inspirasjon her :)

1. DIY: Drivved ramme speil


Råstilig ikke sant?
Når jeg fant denne fantastisk planka ute i fjor, så jeg med en gang at den ville bli fantastisk fin som ramme på et speil. Så jeg kjøpte meg et speil på Europis og tok utgangspunkt i målene på det. Også fant jeg frem kapp – og gjærsaga og kappet til 45 garders vinkeler på plankene. Resultatet ble fantastisk kult, og disse plankene har blitt slipt ned på en utrolig fin måte. Strukturen i treverket er med på å skape et røft og elegant utrykk.

Det du trenger:
1. Drivvedplanke/gamle planker med fin struktur (min bredde 7,8 cm)
2. Speil (Mitt er 40cmx30cm)
3. Kapp- og gjærsag (kappet på 22,5 grader) Prøvekapp gjerne for å kontrollere at vinkelen stemmer.
4. 4 hjørnejern, skruer, drill, vinkel, blyant, ackryl, fugemasse (maling), borr, pussepapir
5. Planker til ramma bak (3,4cm bred x 1,6 høy)
Jeg valgte en ganske tynn planke her fordi drivvedplankene mine ikke var så breie.

Her er oppdkrift og fremgangsmåte –>

2. DIY: Drivved krakk

IMG_3357.JPG
Supersøt ikke sant? Ååå denne søte krakken er bare så nydelig. Jeg har den til pynt i hylla mi, hvor de første skoene som jeg bruke står oppå :) Verdens søsteste små Nike sko som er rosa og hvite. Krakken er superenkel å lage og kan limes med tec-7, som virkelig kan brukes til alt, supersterkt lim :)

Det du trenger er:
1. Drivvedplanke/gamle planker
2. Kapp-og gjærsag
3. Tec-7

Her er oppskrift og fremgangsmåte –>

3. Drivved stubbe som lysestake/pyntestubbe

IMG_3780-0.JPG
Sjekk de nydelige fargene på den stubben der da. Ikke sant den er tøff? Jeg var så heldig at jeg fant et stort tre som hadde ligge lenge nok i strandkanten til at det var perfekt slitt ned. Jeg hadde heldigvis med meg sag og fikk med meg 2 store stubber hjem. Så jeg saget til en liten stubbe på 25 cm og borret 3 hull på den ene siden. Og på den måten kan den både bruks som lysetstake og til pyntestubbe. Genialt ikke sant?

Det du trenger er:
1. En drivvedstubbe
2. Flatt trebor i størrelse 2.0
3. Linjal, sag, blyant, tommestokk, drill, pussepapir,
kraftvask (for å vaske stubben)

Her er oppskrift og fremgangsmåte –>

4. DIY: Drivved kubbelysestake

IMG_3392.JPG
Er det noe vi normenn liker så er det å tenne lys. Så hvorfor ikke bare lage seg en kubbelysestake av drivved som du kan ha på terassen til sommeren? Det finnes ikke noe bedre enn å bruke naturen til å pynte med. Det er billig, kult og du skaper et produkt som er unikt og som ikke alle andre har.

Det du trenger:
1. Bit av en drivvedplanke og en drivved pinne
2. Hempetau
3. Lysholder med stift (panduro)
4. Limpistol, lim, drill, skrue (7cm), kapp- og gjærsag (sag),
vinkel, plyant, borr, pussepapir

Her er oppskrift og fremgangsmåte –>

5. DIY: Drivved pyntebrett 2

IMG_4071.JPG
Er det noe som er fint og trengs i alle hjem, så er det et pyntebrett :) Enten du vil gi bort en gave, pynte i huset eller på verandaen, så er det perfekt med et brett som du kan pynte opp.

Du trenger:
1. Kapp-og gjærdesag
2. Skruer, drill, borr
3. Drivvedplanker og pinner

Her er oppskrift og fremgangsmåte –>

Hva synes du? Fikk du noen ideer og ble inspirert? Det håper jeg :D Jeg må snart ut å samle litt drivved selv, for det er snart på tide å sette igang med noen nye prosjekter :)
Nå skal jeg gjøre lekser og husarbeid, ogå håper jeg at kneet er friskt og fint i morgen. Jeg har fantastisk mange kule ideer, prosjekter og ting jeg skal dele med dere fremover, jeg er så gira at jeg nesten sprekker. Så dere får følge med, og ha en fortsatt nydelig søndagskveld <3

Del:

2 comments

  1. Hei Kathrine. :-) Selger du sånne drivved rammespeil? Synes det du lagde var kjempestillig!

    1. Hei :) Nei dessverre Maria jeg har ingen drivved liggende for tiden så får ikke laget det. Men de er veldig kule, så du kan prøve å lage et selv eller få noen til å lage til deg. Det er ikke så vanskelig :D

Legg igjen en kommentar