DIY: Bordlampe av norgesglass

Hei alle sammen :)

Som dere har fått med dere så er jeg stor fan av å lage kreative prosjekter med norgesglasset. Jeg synes disse glassene er så fine også det at de er gamle er med på å gi de en sjarm. Som mange har fått med seg så er det endel som lager disse klassiske lampene med pæra inni selve glasset, noe jeg også har gjort, men denne gangen ønsket jeg å lage en ny variant.

Jeg valgte å bruke selve glasset som lampefot, kjøpte en pæreholder med ledningsfeste
langt oppe og satte på en skjerm. Det geniale er at man kan selv style og pynte oppi glasset etter hvilken årstid det er. Så min plan er å lage småpynt til hver måned og på denne måten blir det et interiør som får en egen karakter.

IMG_6610.JPG
Her ser du noen små bilder med beskrivelse av prosessen.


Det du trenger er :
1. Et norgesglass, med metallring og gummiring
2. Plastikk lokk (isboks eller lignende)
3. Lampeskjerm, led-pære, lampesokkel for flaske (kjøpes på Clas Ohlson for 49,-)
4. Tommestokk, tapetkniv, penn, lim/tec-7
5. Pynt: Sukker og trær fra panduro


Slik gjør du:
1. Bruk metallringen til å merke opp en sirkel på plasten (du skal nå lage selve lokket som skal festes til lampesokkelen) Skjær ut sirkelen, og se at den passer inni metallringen.

IMG_6545.JPG

IMG_6547.JPG

2. Finn midten på plastikklokket, og tegn opp avstanden. Du skal nå tegne opp en sirkel som er 2 cm i omkrets (bruk tommestokken og tegn opp 4 streker på 1cm fra midten)
Bruk en rund gjenstand eller bare tegn en runding i midten, også skjærer du den ut.

IMG_6556.JPG

IMG_6557.JPG

3. Fest lampesokkelen i plast rundingen, ikke dra den helt igjennom. Det er bedre om holderen står med litt spenn i plasten, for å skape stabilitet. Lim litt under og over i skjøtene, slik at det henger sammen.

IMG_6553.JPG

4. Pynt glasset med det du ønsker. Jeg brukte litt sukker for å skape snø stemning, og det passer perfekt nå som vinteren har kommet for alvor. Pyntet også med noen trær med snø på. Også skrur du metallringen, med plast rundingen og lampeholderen inni, sammen.
Husk å sette på gummiringen. Fest ledpæra i holderen og sett på en lampeskjerm.

IMG_6563.JPG


IMG_6609.JPG

Hva synes dere? Utrolig kult og genialt ikke sant? Også det som er så kult er jo at man kan gjøre om på pynten hele tiden og det blir en ny lampe. Diy med gjenbruk er bare fantastisk, spesielt når det er så lett. Veldig gøy å lage en lampe som er littAnnerledes og kan bli til så mye mer. Håper dere digger den like mye som jeg gjør :)

Har nå prøvd å gjøre om litt på postene her, ikke det at dette blir noe standard, det vet jeg ikke helt ennå. Men håper dere liker det :)

Nå skal jeg hoppe i dusjen, har vært å gått på ski i Stokke igjen. Fantastisk deilig og fint føre. Vinteren viser seg virkelig på sitt beste nå synes jeg.
God natt til alle samme. Vi blogges ;)

Del:

2 comments

  1. Hei :)

    Kjekk lampe! Hvor har du fått tak i den pæreholderen?

    1. Hei Ingrid :) Ja ikke sant, den har jeg kjøpt på Clas Ohlson :)

Legg igjen en kommentar