DIY: Cotton balls 1-2-3

Hei :)

Håper alle har hatt en super start på uka. Her i huset er jeg i full gang med å få inn litt vårfarger. Jeg var så heldig at jeg fikk noen nøster med garn i fantastisk fine farger av min snille mamma for en stund siden. Og da tenkte jeg det var på tide å lage noen cotton balls med litt friskere farger. Jeg laget også noen cotton balls i romjula og la ut oppskrift på de, men nå har jeg funnet en metode som gjør at det går enda raskere. Jeg synes det å klippe opp alle de trådene, bløte de i limbladingen også rulle rundt ballongen tar ganske lang tid. Mye gris blir det også. Så hvorfor ikke bare tvinne så mye tråd du vil ha rundt ballongen med engang og så dyppe den i limblandingen. Funker som bare rakkern og wow så raskt det går :D

IMG_7623.JPG
Ble de ikke fine? Deilig med litt farger inni huset når som våren er rett rundt hjørnet.

Cotton Balls oppskrift 1 finner du her –>

Det du trenger er:
1. Garn/hamp
2. Vannballonger, nål, saks, tapet lim (eller vanlig lim fra
matbutikker), isboks (til å ha limblanding oppi), vann, olje (matolje) og tørkepapir.

Tørketiden er ca 12 timer, men om du har et bad med varmekabler tørker de mye raskere.


Slik gjør du:
1. Lag en limblanding som består av 50/50 vann og tapetlim/lim.

IMG_7594.JPG
IMG_7204.JPG
2. Blås opp noen vannballonger, pass på at de blir ca like store. Ta olje på en papirbit og gni litt rundt på alle ballongene. Dette er for at ballongene skal slippe taket på garnet/tråden
når det har tørket. Knyt tråden fast i ballongen og tvinn så mye tråd/garn du ønsker rundt ballongen.

IMG_7592.JPG


3. Legg ballongen i limblandingen og rull den rundt slik at det blir et tykt lag med lim som dekker hele. Ta ballongen opp og bruk tørkepapir til å tørke bort alt det synlige limet.
Når alt limet er borte, henger du ballongen til tørk eller legger den på litt plastfolie.

IMG_7595.JPG

IMG_7597.JPG
IMG_7599.JPG
4. Når den har tørket burker du en nål til å stikke hull i ballongen, fjern restene inni og den er klar til bruk. 

IMG_7616.JPG
IMG_7623.JPG
Ble de ikke kule? Disse kan enkelt lages om til lyslenke, alt du trenger er en led-lyslenke. Jeg har valgt å bruke mine som bordpynt, og tror det kommer til å bli mange i forskjellige friske farger fremover. Utrolig enkelt, kult og genialt. Deilig å kunne fornye litt og skape litt liv i stua med å lage litt pynt selv :) Også er jeg så glad for at jeg har funnet en rask måte å lage de på, da blir det så gøy.

Nå skal jeg ta en tur opp på loftet og bygge litt, virkelig i designer hjørnet om dagen. Love it :D Gleder meg til å vise frem ;) Lik gjerne innlegget om du synes resultatet ble like bra som meg :) Ha en forsatt nydelig kveld, vi blogges ;)

Del:

2 comments

    1. Tusen takk Weronika :D

Legg igjen en kommentar