DIY: Heklet putetrekk vol 2

Hei :)

Håper alle har hatt en fin start på uka? Jeg har vært super trøtt i hele dag så tror jeg skal få unna mine plikter og legge meg tidlig ;) Men jeg skal med glede dele oppskriften på det superfine hekla putetrekket :)
Den første versjonen ble laget ved en baksiden og en heklet front som var så lang at man kunne brette den rundt og inni på baksiden. Det er en genial idé, men puta kan risikere å dette ut og bevege på seg. Så da bestemte jeg meg for å lage en konvolutt variant med heklet front :D

IMG_1716-0.jpg
Jeg laget 2 brune og 1 grå :D

Det du trenger er:
Ca 3 nøster med Big Interiørgarn fra Europris (Trysil, 100g, her kommer det ann på hvor stramt man hekler) // Heklepinne 12 //  2 Stoffbiter // Symaskin // pute med mål 50 x 50 cm // penn // knappenåler // målebånd // saks

Mål på putetrekket er 50 x 50 cm

Lær deg å hekle på 1-2-3 video:
https://www.youtube.com/watch?v=X-6xyGVpY7g


Slik gjør du:
1. Start med å hekle fronten
Legg opp 25 luftmasker, som er ca 50 cm (bruk målebånd) Husk å strekk godt til, for garnet er ganske så mykt og kan lett stekkes til 50 cm i bredde og lengde når du er ferdig med å hekle :)

2. Hekl halvstav som jeg har beskrevet med bilde og tekst i den først oppskriften -HER–>
Husk at når du skal starte på en ny runde, ta en luftmaske og hopp over den første maska (på denne måten unngår du å legge på masker og at håndarbeidet blir breiere). Hekl halvstaver rett og vrang i 17 runder.

IMG_1653.JPG
IMG_1705.JPG
3. Klipp til 1 stoffstykke på 26 cm x 55 cm og et på 38cm x 55 cm. Tegn opp linjer 2,5 cm inn på hver side, dette er hjelpelinjer
du skal sy etter. Tråkle lett rundt alle kanter så stoffene ikke rakner. Sy så 2,5 cm inn på en av langsidene på begge stykkene. Dette er kanten som blir synlig :)

IMG_1654.JPG
IMG_1655.JPG

4. Bruk linjene du tegnet opp når du skal feste stoffstykkene til hver av endene. Fest knappenåler og sy stoffstykkene fast, husk å sy med stoffstykket opp. Og et lite tips til er å sy rolig og kontollert, for det er ganske vanskelig å sy gjennom stoffet og garnet.

IMG_1656.JPG
IMG_1661.JPG
IMG_1660.JPG
IMG_1657.JPG
IMG_1659.JPG
5. Du skal nå sy fast stoffstykkene på langsidene og da er det viktig at du legger dem i riktig rekkefølge. Det stoffstykket som ligger underst er det som bli synlig på forsiden, så jeg valgte å legge det største stoffstykket der (55 cm x 38 cm) underst og det andre oppå. Bruk masse knappenåler til å holde stoffstykket fast til fronten på undersiden. Gjør det samme på den andre siden og vreng stoffet.

IMG_1665.JPG
IMG_1664.JPG
IMG_1666.JPG
IMG_1667.JPG
IMG_1671.JPG
IMG_1672.JPG
Du har nå et lekkert putetrekk :D

IMG_1720-0.jpg
IMG_1717-0.jpg
IMG_1715-0.jpg
IMG_1716-0.jpg
IMG_1718-0.jpg
Fine ikke sant? Nå håper jeg det er mange som vil prøve seg ;) De blir jo såå fine :D Nå skal jeg komme meg inn på kjøkkenet og lage litt pynt til halloween, det nærmer seg med stormskritt og jeg skal selvfølgelig dele noen kule prosjekter med dere :D
Og jeg fikk verden kuleste bursdagsgave (litt på forskudd), en overhåndsfres, jeg er så lykkelig <3 Så nååå gleder meg meg til å lage fantastisk finish og lekre detaljer :D

Del:

8 comments

 1. God kveld:)
  Har et lite spørsmål angående putetrekket, hvor mange cm ca blir 17 runder oppover? :)

  1. Hei Ida :) Det blir ca 50 cm ;) Du trenger bare hekle så det er ca den lengden, garnet er ganske myk ot strekker seg :) Ha en fin mandag :)

 2. Hei :D
  Kan jeg spør hvor du har kjøpt pinnen str 12? Finner det ingen vei :O Nå som jeg endelig har fått tak i garn, finner jeg ikke pinnen :(

 3. Hvilken nål brukte du på symaskina? Her knakk den med en gang, ble så veldig tykt og nesten ikke plass…fått dilla på dette garnet så her blir det flere puter og kurver:)

  1. Hei Cathrine :)
   Jeg brukte bare vanlig nål, men kan jo være smart å bytte til en tykkere en, kanskje en man bruker når man syr i deminstoff. Den skal tåle litt og vil ikke knekke med det første :) Men jeg har ikke opplevd dette altså, og jeg har sydd endel puter. Masse lykke til :D Håper du finner en løsing på dette og at du får laget deg masse fint :D

 4. Kan man hekle denne også i makaroni?

  1. Hei Amalie :) Selvfølgelig :) Da vil mønsteret bli litt annerledes, men det gjør ikke noe :)

Legg igjen en kommentar