DIY: Konsollbord med lem

Hei :)

Tusen takk for alle fine kommentarer og tilbakemeldinger jeg fikk på konsollbordet mitt som jeg la ut i går . Fantastisk gøy med så god respons! Det gir meg masse motivasjon til å fortsette å designe, skape og lage nye møbler. Det er jo så gøy, også så lett. Det er noe av grunnen til at jeg har denne bloggen, for jeg vil nå ut til  folk og legge ut enkle oppskrifter som alle får til. Det å lage et møbel selv trenger ikke være så vanskelig, men planleggingsprosessen er ofte det som er vanskeligst.

Som jeg nevnte i går så måtte jeg kjøpe fester til den lemmen jeg har laget, slik at dette konsollbordet kan bli et genailt møbel. Og hva er vel mer genialt enn et konsollbord som kan bruks som bord når du får gjester? Enkelt å slå opp, lemmen kan gjemmes bak bordet når den ikke er i bruk og  voila så har du 2 funksjoner i et møbel. Utrolig praktisk for folk som har liten plass, og ikke har plass til et stort spisesturbord i stua.

IMG_7493.JPG

Her finner du oppskrift og fremgangsmåte på konsollbordet  –>

Det du trenger er:
1. Sag, tommestokk, blyant, skruer, sirkelsag, 2 hakehengsler, planker (skriver liste over de forskjellige under)
2. Malekost, hvitmaling,  Interiørbeis (jotun pure interiørbeis, fargen drivved)

Planker du trenger:

• Planker lem: 15 cm x 1,5 cm
• Hylle under og planker under lem: 3 cm x 4,6 cm
• Bein: 4,8 cm x 3,6 cm

Mål på konsollbord m/lem:
Lengde: 160 cm
Bredde: 42 cm
Bredde m/lem: 98 cm
Høyde: 65 cm

Pris:
1. Alt av materialer kostet 800,-
Du trenger også pensel og maling, men det hadde jeg fra før.


Slik gjør du:
1. Kapp til:
Til toppen: kapp til 4 planker på 160 cm(15 cm x 1,5 cm)
Bein: Kapp til 2 planker på 63,5 cm (4,8 cm x 3,6 cm)
Under lem(lekter): Kapp til 2 planker på 155 cm (3 cm x 4,6 cm)
Kapp til 6 planker på 33 cm (3 cm x 4,6 cm)
Feste til bein: Kapp til 2 planker på 7,8 cm (3 cm x 4,6 cm)
Kapp til 2 planker på 3,6 cm (3 cm x 4,6 cm)

2. Beis plankene og mal beina hvite.

IMG_7355.JPG
3. Bruk sirkelsaga til å fjerne det ene sporet som står ut på den ene planka (se oppskriften på konsollbordet for mer info )

IMG_7352.JPG
4. Skru sammen topp plankene (4 x 160 cm) ved å feste lektene på den ene siden. Sett skruene skrått inn gjennom lektene (2 x 155 cm  og 6  x 33 cm) og inn i plankene, så slipper du synlige skruer på toppen.

IMG_7454.JPG
IMG_7462.JPG

IMG_7464.JPG
5. Skru fast fester til beina (2 x 7,8 cm og 2 x 3,6 cm) i 2 av hjørnene på den ene langsiden.
Tips: sett beinet i hjørnet og skru fast lektene mens beinet står der
(se bilder under)

IMG_7511.JPG
IMG_7514-0.JPG
IMG_7518.JPG
IMG_7521.JPG
Om du ikke har beiset disse, så gjør du det :) Da blir det med helhet under lemmen.

6. Nå skal du feste hakehengslene, slik at du kan henge på lemmen når den trengs. Jeg vurderte lenge å sette på vanlig hengsler, men pga at lemmen er litt tung så tenkte jeg at det ville skade konsollbordet i lengden. Kom da over disse geniale hakehengslene.

IMG_7476.JPG
Fest den delen av hengslen som har hank på den ene siden av lemmen (andre siden en der du laget fester til beina) Bestem deg for en avstand du liker, og fest den der, jeg valgte 10 cm fra kanten. Og dette gjør du på begge sider av lemmen.

IMG_7478.JPG
Også skal du feste hengslen du kan feste i, mål opp avstanden her også, og ta utgangspunkt i at hengslene har forskjellig størrelse. Også gjør du det samme på den andre siden av konsollbordet (se bilder under)

IMG_7480.JPG
IMG_7479.JPG
7. Sett på lemmen og fest beina. Bordet er klart til bruk :)

IMG_7525.JPG
IMG_7530.JPG
IMG_7501.JPG
IMG_7532.JPG
Beina henger godt fast og detter ikke ut når lemmen løftes på

IMG_7534.JPG
Sett lemmen bak bordet når det ikke er i buk, og du sparer masse plass.

Hva synes dere? Er det ikke bare et helt utrolig genialt møbel? Veldig stolt over at jeg plutselig kom på denne ideen og gjennomførte den. Resultatet er mye bedre enn jeg trodde og jeg gleder meg til jeg får folk :)
Dette er et enkelt og kult byggeprosjekt som er veldig enkelt å få til,  men det krever litt tålmodighet. Trykk gjerne liker å innlegget om du synes dette er like genialt som meg :D
Wow det er en glede og fantastisk god følelse å kunne designe et møbel selv.

Beklager dette ble en litt sein post, men jeg sovnet en liten stund på sofaen istad. Haha slik kan det gå, godt det er helg! Nå får jeg hoppe i seng, så jeg er klar til å sette igang med noen av mine kreative prosjekter i morgen. Vi blogges og god natt :D

Del:

Legg igjen en kommentar