DIY: Lyslykt med norgesglass

Hei alle sammen :)

Wow for noen fantastiske herlige dager det er nå om dagen, ikke rart jeg sprudler over av energi og kretivitet. Det er jo så fantastisk gøy å kunne lage produkter og pynt til hjemmet og det beste er når resultatet blir så bra. Men hvordan går man frem når man ønsker å lage et møbel/interiør produkt? Ofte så ser man noe for seg inni hode eller har sett noe man har lyst på. Men hva skjer, ideen blir skyvd bort så fort man  begynne å tenke på hva man trenger og hvordan man skal lage det. Har jeg rett? Slik tenkte iallefall jeg før. Og jeg hadde en tendens til å tenke at ting jeg ikke hadde gjort før var vanskelig og dette stoppet meg fra  å gjøre det. Altså jeg synes det var vankselig å henge opp en gardinstang. Problemet var vel kanskje ikke at det er så vanskelig, men heller hvordan gjør man det, hva skal det festes med i veggen ikke sant?.
Så dette er noe av tankte gangen bak mine prosjekter og grunnen til å jeg velger å blogge å dele oppskrifter og fremgangsmåter. For ting er ikke alltid så vanskelig som man tror, og da er det veldig gøy å vise hvor enkelt det faktisk kan være :)

IMG_7917.JPG
Den ble så utrolig fin :D

Du trenger:
1. Planker (3,6 cm x 1,2 cm), monteringsbånd (kjøpes på Biltema), Nagletang og nagler (kjøpes på Biltema), drill, borr, sag og baufil.
2. Jotun pure interiørbeis (drivved), pensel og hampetau

Mål:
Høyde: 20 cm
Bredde: 13 cm
Omkrets : 46 cm

Slik gjør du:
1. Kapp til 9 planker (3,6 cm x 1,2 cm) på 20 cm og beis plankene med drivvedbeis ( dette kan du selvfølgelig gjøre på slutten også )

IMG_7808.JPG

2. Bruk baufila og sag til 2 biter av monteringslisten på 36 cm.

IMG_7875.JPG
3. Nå skal du feste monteringsbåndet til plankebitene ved hjelp av naglene og nagletanga.
Den første planka skal du feste ca 2,5 cm fra enden, slik at du kan feste monteringsbåndet til en runding på slutten. Borr hull i planka, men ikke helt gjennom. Bruk nagletangen til å feste en nagle nedi hullet. (Bruk noen nagler som ikke er så tykke, slik at plankene ikke sprekker.)

IMG_7876.JPG
4. Og slik fortsetter du til du har festet 8 planker, husk å ta noen millimeters mellomrom mellom plankene. Mellomrommet blir større når du skal bøye båndet, så husk å ikke ta for stort mellomrom). Fest monteringsbådet både oppe og nede på plankene.
Husk: Borr for du fester naglene!

IMG_7881.JPG
IMG_7885.JPG

IMG_7884.JPG

IMG_7882.JPG
IMG_7892.JPG

IMG_7893.JPG

5. Nå skal du feste den siste planka og feste endene av monteringsbånet. Borr hull i planka og fest en nagle gjennom begge monteringsbåndene og inn i planka. Fest både oppe og nede. Form til slik at resultatet blir så rundt som mulig.

IMG_7898.JPG

Jeg hadde litt for kort bånd (34,5 cm), så måtte feste 2 nagler for å få den sammen.

IMG_7899.JPG
IMG_7900.JPG
IMG_7903.JPG
6. Putt et norgesglass nedi og pynt med litt hampetau, og du har en supersøt, kul og stilig lyslykt.

IMG_7920.JPG

IMG_7925.JPG

Hva synes dere? Stilig ikke sant? Også er den veldig enkel å rask å lage :)  Og det som er så fint med denne lykta er at den ikke har noen synlige spiker/skruehull så strukturen i treet kommer veldig fint frem. Perfekt å beise med drivvedbeisen som får frem nettopp det grove i treet. Genial den beisen. Og det å kunne bruke norgeslass oppi er jo helt perfekt, og veldig dekorativt. Kan selvfølgelig brukes om potteskjuler eller annen pynt du styler norgesglasset med.

Men nå skal jeg ta meg en tur på rulleski, jeg har innsett med tungt hjerte at det ikke blir mer ski i år. Jaja rulleski er gøy det også. Etter det har jeg tenkt meg litt opp på loftet igjen, så får jeg se hva jeg får mekket sammen i dag :) ha en forsatt fin kveld :)
Trykk gjerne liker om du liker innlegge, synes det var greit forklart eller ønsker mer av denne typen prosjekter:D

Husk å følge meg på instagram, blir snart en giveaway der :D

Del:

Legg igjen en kommentar