DIY: Mini retro kasse

Hei alle sammen :)

Dere kjenner vel alle til at ting ikke alltid går som planlagt? Jeg lovet jo blogging på toget i dag, men det ble ingen Oslo tur og skole på meg i dag.  Jeg ringte legen og fikk en hastetime i dag, siden jeg har en vond kul på kneet, og de fjerna den med en gang. De fant ut at klumpen som jeg trodde var en brusk, var en godartet cyste. Så nå sitter jeg her med krykker og har litt problemer med å bøye kneet. haha sånn går nå dagene :D Men super happy over at kulen er borte og at kneet snart blir bra igjen :D

Retro, er noe som er veldig populært om dagen og etterspørselen etter gamle ting øker hele tiden. Dette sørger for at prisene ofte er skyhøye og utvalget lite.
Gamle kasser kasser koster ofte endel å få tak i, men de kan brukes til så mye fantastisk fint. Så hvorfor ikke lage en selv? Jeg har lage et lite mini versjon, men har også tenkt til å lage noen store :)

IMG_8537.JPG
Var det ikke supersøt? Genial til å ha små pynteting inni :D

Det du trenger er:
1. Sag, planker, drill, borr, tommestokk, blyant, skruer
2. Jotun Pure interiørbeis drivved og pendsel

Mål på kassa:
Lengde: 30 cm
Bredde: 22, 4 cm
Høyde: 21 cm

Planker:
3,5 cm x 1,7 cm (hjørneplanker)
3,6 cm x 1,2 cm

Slik gjør du: 
1. Start med å kappe til alle plankene du trenger:
8 planker på 20 cm (3,6 cm x 1,2 cm)
8 planker på 30 cm (3,6 cm x 1,2 cm)
8 planker på 22,4 cm (3,6 cm x 1,2 cm)
4 planker på 20 cm (3,5 cm x 1,7 cm)

2. Det første du skal skru sammen er kortsidene. Start ved å feste 2 av plankene på 20 cm (3,6 cm x 1,2 cm) fast til  2 av hjørneplankene på 20 cm (3,5 cm x 1,7 cm). Husk å borre slik at plankene ikke sprekker. (se bilder under)

IMG_8452.JPG
IMG_8457.JPG
3. Skru fast 2 planker til og fest de med 0,5 cm avstand. Husk å skru sammen begge sidene.

IMG_8459.JPG
IMG_8455.JPG
3. Fest de lange plankene 30 cm fast på sidenestykkene du laget. Fest planeke slik at de går kant i kant med plankene du festet på siden.

IMG_8465.JPG
IMG_8467.JPG
IMG_8473.JPG
IMG_8476.JPG
IMG_8477.JPG
4. Snu kassa og skru fast de 8 plankene på 22,5 cm. Fest de gjerne med 0,2 cm mellomrom for å få den luftige følelsen.

IMG_8504.JPG
IMG_8507.JPG
5. Beis kassa og la den tørke før du tar den i bruk


IMG_8528.JPG

IMG_8529.JPG
IMG_8536.JPG
IMG_8539.JPG

Ble den ikke stilig? wow så gøy det er å kunne lag en retro kasse selv :D Genialt å putte små ting oppi og ha i hyller eller på  bord. Håper du ble inspirert til å lage deg en kasse nå :) og om du heller vil lage en eller flere store så er det bare å forandre litt på måla :D

Weee helt fra meg av lykke, endelig tror jeg at jeg har fått stua som jeg vil :D Altså med meg tar det tid før jeg blir 100% perfekt i hvert rom.  Så jeg gleder meg sååå til å vise frem, noen møbler har byttet plass og noen må desverre forlate slotte. Men slik er det :) Nå skal jeg hvile beinet litt før det er jobb i morgen, ha en super kveld :D

 

Del:

2 comments

  1. Hei
    Hvor har du kjøpt plankene ?

    1. Hei Mariel :) De kjøpte jeg på Maxbo :) koster ikke mye, og er superlette å jobbe med ;)

Legg igjen en kommentar