DIY: Teppe av teppeprøver

Hei og god søndagskveld :)

Håper alle har hatt en strålende helg og fin morsdag. For et fantastisk nydelig vær vi har hatt i helga, litt vind men ellers har solen tittet frem og varmet godt. Jeg starter dagen i går med å gå en mil på ski, og det var fantastisk deilig. Helgen har gått til litt sosialt og selvfølig kreative prosjekter.

Jeg har verdens snilleste mamma som er en mester på å skaffe meg ting. Hun vet hvor mye jeg liker å lage ting, så forrige helg når jeg var hjemme fikk jeg to bæreposer med teppeprøver. Alle i forskjellige kule farger. Så da tenkte jeg at jeg ville prøve å lime disse sammen til et teppe, og med litt tec7 og to antislimatter ble dette resultatet mitt :)

Ble det ikke utrolig kult med alle de forskjellige fargene. Et veldig lekent og gøyalt teppe :)

Det du trenger er:
1. 2 antisklimatter (kjøpte mine på Jysk til 14,- stk)
2. Tec-7 /limpistol, lim
3. 32 teppebiter (mulig man kan få tak i dette på loppis, eller andre plasser)
4. Underlag (for å unngå lim/tec7 på gulvet)
5. Tapetkniv

Mål på teppet:
Lengde: 109 cm
Bredde: 55 cm

Slik gjør du:
1. Legg et underlag på gulvet og legg antisklimattene oppå. Også legger du et tynt lag med tec7/lim på undersiden av en teppebiten og limer den fast på antisklimatta. (se bilder under)

IMG_7017.JPG
IMG_6944.JPG
2. Og slik fortsetter du til du har fått teppet så stort og bredt som du ønsker.
(skjøt på flere antisklimatter i bredden og lengden om du trenger det. Dette gjør du mens du limer på teppebitene. Se bilder under)

IMG_7018.JPG
IMG_7019.JPG
IMG_7034.JPG
IMG_7028.JPG
3. Når teppet er så stort som du ønsker, klipper du av restene av antisklimatten.
Teppebitene vil nå sprike endel når du løfter på det. For at de skal holde litt sammen og ikke vise antisklimatta så kan du lime de sammen med en limpistol.
Jeg valgte å bruke limpistol fordi det var minst grisete på teppebitene, men man kan også bruke tec7.

IMG_7043.JPG
IMG_7042.JPG
4. Når limet har tørket er det bare å ta teppet i bruk :)

IMG_7059.JPG

IMG_7060.JPG

IMG_7063.JPGSlik ser baksiden ut, bruk gjerne sort tec7 så synes den ikke i det hele tatt :)

IMG_7058.JPG
Ble det ikke kult? Dette var litt av en pirkejobb, men desto ennå gøyene når resultatet blir så bra. Fantastisk gøy å lage et teppe som lager så mye bevegelse med de flotte fargene. Og det geniale er å lime teppebitene på antisklimatter, så ligger teppet der du ønsker hele tiden.  Jeg vet desverre ikke hvor man får tak i slike teppeprøver, men det er også en mulighet å kappe til biter fra forskjellige tepper man skal kaste eller kan kjøpe på loppis.

Har selvfølgelig jobbet med et lite byggeprosjekt i helga også, men har ikke blitt helt ferdig med det ennå. Litt pussing og maling gjenstår før jeg kan vise det frem. Men dere kan få se en liten smakebit av den delen som er ferdig :)

IMG_7006.JPG
Nå skal jeg straks finne senga, ny uke og nye muligheter i morgen :) Vi blogges fine folk ;)

Del:

2 comments

  1. Herlig, detta skal jeg søren meg prøve jeg også. Så stilig.. Skal fly litt rundt å høre om teppeprøver nå ja, også skal miniputt få hjemmelaga teppe på gulvet sitt..

    1. Tusen takk Hilde :D Så artig, masse lykke til med teppeprøve jaken:) Miniputt blir nok veldig glad :D

Legg igjen en kommentar