DIY: Ullkuleteppe – endelig ferdig

Hei og god kveld :)

I helga tok jeg og ei venninne turen til ei annen venninne og da tok jeg med meg ullkuleteppet mitt på toget. Jeg har holdt på med det prosjektet i flere måneder og er endelig ferdig :D Jeg er superstolt og utrolig fornøyd med resultatet. Det har vært en tålmodighetsprøve og et skikkelig knotete prosjekt, men også et utrolig gøy et. Det har blitt med meg på stranda, togturer og besøk, kjekt å bruke litt sosial tid til å jobbe med et prosjekt også. Jeg har gjort feil og har måtte startet litt på nytt, eller jeg måtte rette opp og lage en form. Min plan var å lage et rundt teppe, som alle de nydelige teppene til molekule og ullkuleteppet, men slik ble det ikke. Siden man først skal lage et teppe selv så er det gøy å lage noe som ikke alle andre har, så da ble det et sekskantet teppe. Jeg bare elsker det <3

thumb_DSC_1038_1024
thumb_DSC_1031_1024
Råkult og fargene er helt nydelige

Det du trenger er:
1. Ullkuler 2 cm – 550 stk (Søstrene Grene selger pakker på 10 stk til 16 kr)
2. Nål, saks og tråd (demin tråd)

Pris:
Ca 800

Mål:
Alle sidene er ca 27 cm
54 cm i diameter fra hjørne til hjørne (fra den ene siden til den andre)

Slik gjør du:
1. Start med å feste 7 kuler sammen til en liten blomst, dette gjør du ved å tre tråden gjennom kulene og feste de på alle sidene som vender mot de andre kulene. Husk å stramme til, slik at det blir minst mulig glippe mellom.

IMG_9558.JPG
2. Også er det bare å sy runde på runde fast, her er det bare å finne den teknikken du liker best. Du kan gjøre som bilde over, tre alle kulene du trenger i en runde på tråden også feste eller du kan feste en og en kule rundt. Jeg startet først med å lage mange slike små grupper med 37 kuler, som jeg sydde sammen tilslutt, men har oppdaget at det beste er å sy rad for rad utover. Da får du den formen du ønsker og slipper å ta opp mye arbeid om resultatet ikke blir som du vil.

IMG_9562.JPG
IMG_9466.JPG
3. Når du har fått den størrelsen du ønsker på teppet, så er det bare å feste trådene på baksiden og ta teppet i bruk. Husk å kjøp en antisklimatte under, så slipper teppet å bli så glatt.

Har delt mange poster fra prosessen, så om du ønsker ennå flere bilder fra det, så er det bare å søke på ullkuleteppet i søkemontoren :)

Noen som lurte på om jeg kunne vise undersiden av teppe, og her er det :) Ganske så likt som forsiden, men her er det noen tråder som jeg ikke har skjult like godt :)

thumb_DSC_1486_1024
thumb_DSC_1487_1024
thumb_DSC_1485_1024
Forsiden

thumb_DSC_1029_1024
thumb_DSC_1035_1024
thumb_DSC_1034_1024
thumb_DSC_1040_1024
Ble det ikke bra? Wow jeg er stolt, glad og lykkelig over at jeg endelig er ferdig :D Teppet er perfekt og har fått plass ved døra til verandaen. Dette har vært et tidkrevende prosjekt, men om du liker pirk og ikke er så utålmoding så er dette et perfekt prosjekt for deg. Jeg tror dette kan sammenlignes med å sy litt på en bunad, om det hjelper deg til å få et bilde av arbeidet som ligger bak :) Kuler kan også kjøpe på Ebay om noen heller vil kjøpe der.

Nå skal jeg stikke på trening før det er kvelden. Jeg har vært på loftet og spraymalt en stol, så nå håper jeg at jeg kan få den ferdig i morgen. Nyt kvelden, så blogges vi ;)

Og meld dere på nyhetsbrevet mitt på forsiden på bloggen, der vil det etterhvert komme masse teasers og jeg pukker ut noen viktige prosjekter og deler inspirasjon. Jeg tror det blir knall, så meld deg på :)

Del:

11 comments

 1. Så utrolig fint det ble!! Vi elsker det, bra jobba!!! :-)

  1. Tusen takk Ullkuleteppet :D Elsker det jeg også :D Tusen takk for mye inspirasjon på Instagram :)

 2. kult! Kva er diameteren på kulene? 2cm?

  1. Tusen takk Ingeborg ;) Ja 2 cm, glemte å legge til den informasjonen, men skal fikse det asap :)

 3. Hei! Vi er en gjeng som ble inspirert av bloggen din og starter syforening og håper å lage flotte tepper utover høsten:)
  Har du bilder av «baksiden», Dvs tips til hvordan du har festet kulene på best og enklest mulig måte??

  1. Hei Anne :) Beklager seint svar, jeg har ikke vært på dataen på en stund :) Så utrolig gøy og inspirerende, og gøy at dere skal lage slike tepper :) selvfølgelig har jeg bilde av baksiden :) Kan legge det til i posten her, så kan du se hvordan det ser ut :)
   Ha en fortsatt fin lørdag :)

  2. Hei igjen Anne :) Da har jeg endelig fått lagt ut noen bilder av baksiden. Den er ganske så lik som forsiden, men her kan man se litt mer tråder enn på forsiden. Håper det kan være til hjelp og masse lykke til når dere setter igang :)

 4. Så utrolig kult!!! ;D

  1. Tusen takk Oslofru :D

 5. Så utrolig kult!!! :)

  1. Tusen takk Oslofru :D

Legg igjen en kommentar