Nye kjøkkenstoler

sponsetrammeHei :)

Håper alle har vært ute i det fantastisk fine været i helga :D Jeg har vært på stranda i 2 dager og virkelig bare nytt dagene. Wow for en avslutting på sommeren, endelig kom badetemperaturer over 20 grader :D Lykke, rett å slett ;) Jeg har selvfølgelig tatt med meg litt hekletøy på stranden, for jeg blir relativt fort rastløs, bilder ligger på Instagram -Mittlilleprosjekt.

Men endelig har jeg fått testet ut malingssprøyta jeg skaffet meg ordentlig, og jeg bare elsker den. Wow for en finish den får til. To loppis stoler har nå gått fra å være eikefarget til å bli hvite. 2 lag med sperregrunn og 2 strøk med maling måtte til. Stol nr 3 står til tørk og den siste stolen skal få siste strøk i morgen. Putene har jeg trekt om, og hvordan du gjør det kan du se —HER–>


thumb_DSC_1106_1024
IMG_0516.JPG
Jeg har tidligere fortalt at jeg brukte malingssprøyta når jeg lagde knaggerekka mi i gangen, og da var det mange som spurte om jeg kunne fortelle hvordan den fungerte. Jeg er superfornøyd og den gir et perfekt resultat. Så jeg tenkte jeg kunne sette opp et par punkter på hva som er bra med den :)

• En investering, men i lengden blir det mye billigere enn å kjøpe masse spraybokser med maling.

• Sprayer på et tykt lag, så man slipper 4 strøk

• Tørker fort

• Lukter ikke noe (kommer ann på maling) om man sammenligner med å bruke spray.

• Jevnt og raskt resultat (en stol maler man på ca 4 min)

• Du kan bruke all slags maling

• Husk maske, briller og dekk til hår og kropp (ellers får du lett flekker av den malingen du har brukt)

Men, denne griser endel. Det blir som å bruke spray, så det er viktig å gjøre dette i et rom som det ikke er så mye annet farlig i, eller dekke til et område som jeg har gjort. Jeg har bare laget meg et lite telt av plast og har selve maskinen på utsiden.

thumb_DSC_1109_1024
thumb_DSC_1108_1024
thumb_DSC_1111_1024
thumb_DSC_1116_1024
thumb_DSC_1128_1024
thumb_DSC_1127_1024

thumb_DSC_1129_1024
thumb_DSC_1120_1024
For å vise frem forskjell mellom maling med sprøyte og pensel, så kan dere se på bildet over. Den ene er en Ikea stol som jeg malt for 2 år siden med pensel, og den andre stolen er malt med malingssprøyte. Så om du er i tvil og vurderer å kjøpe deg en slik en, så vil jeg anbefale det på det sterkeste. Jeg tror ikke jeg kommer til å gå tilbake til pensel igjen dette etter dette. Man ønsker jo å få det beste resultatet og gjerne så raskt som mulig. For det å male og vente på at ting skal tørke er både kjedelig og demotiverende.

Så hva synes dere? Resultatet blir helt fantastisk og ser superbra ut :D  Ønsker alle en fortsatt nydelig kveld og spør meg gjerne om dere har noen spørsmål, for denne malingssprøyta burde alle teste ut :)  Vi blogges <3

 

Del:

8 comments

 1. Først må jeg bare si så utrolig fint det ble og hvor flink du er!:)
  Skal selv male om et bord og stoler som er eikfarget. Hvor kjøpte du sprøyta og malingen? Hva slags maling er det?

  1. Mente sprøyta!!

  2. Tusen takk, ja det ble utrolig bra :) Deilig å få de i en annen farge, for nå passer de inn i huset :) Malingen jeg har kjøpt er vanlig veggmaling fra Harmoni, kjøpt på Maxbo :) Malingssprøyte kan kjøpes på de fleste byggvarehus og noen jernvarehandler;) Tror det er mange på nette som selger også :) Masse lykke til og ha en nydelig mandag :D

 2. Hei
  Du er inspirerende!
  Jeg skjønte ikke helt hva du mente med det teltet av plast – og at maskinen kunne være på utsiden? Har du bilde av det?

  1. Hei Siri :) Tusen takk så hyggelig :) Jeg stiftet opp plast på loftet mitt som et telt, kan selvfølgelig vise bilder av det :) Henger du med? Ja jeg har selve masskinen på utsiden også tar jeg med sprøyta inn i «teltet» :) Men kan ta bilde av det i dag når jeg kommer hjem og vise frem :D

  2. Hei igjen Siri :) Flere som har spurt om et innlegg på hvordan malingsspøryta brukes, så da kommer det bilder av hvordan jeg har brukt den og mine tips ;) Kommer i løpet av uka tenker jeg :)

 3. Hei:) Hvordan gjør du det når sprøyta skal vaskes? For den må vel vaskes etter hver gang den brukes? Hadde vært fint med et innlegg om hvordan den skal brukes osv:) Jeg vurderer å kjøpe meg en selv:)
  Mvh Line

  1. Hei Line :) Jeg har ikke vasket mitt etter hver gang, jeg gjør ferdig et prosjekt også vasker jeg den. Siden jeg har brukt maling som lett kan vaskes av i vann så har jeg bare skrubbet av og vasket det bort. Et innlegg om det er jo en veldig god idé, takk for tips. Jeg skal sette meg ned og skrive litt om det og vise bilde :) Så gøy, absolutt et genialt verktøy <3 Ha en fortsatt fin kveld :)

Legg igjen en kommentar