Perlestrikk teppe

Hei alle sammen :)

Håper dere er klar for en fri dag i morgen :) Det skal bli fantastisk deilig, jeg skal både få unna noen prosjekter og masse lekser. De er jo snart 17. mai, iiiik gleder meg litt til å vise frem bunaden jeg. Selv om 17. mai ikke er så gøy som det var når man var barn, så er det så koselig og hyggelig. Jeg satser på strålende vær og nydelig temperatur :)

Men for en stund siden plukket jeg opp en super kul ide på Instagram, flinke Linebaksvaer -følg henne på insta, har strikke så utrolig mange kule tepper i nydelige farger. Og da måtte jeg selvfølgelig spørre om oppskrift og garntype. Her er resultatet mitt :D

DSC_0007
DSC_0002

Det du trenger er:
1. 16 nøster – Drops eskimo garn (2 til kanten rundt og 14 til teppet)
2. Strikkepinner str. 20 (Jeg brukte 25, men det var veldig tungt) Kan kjøpes her->
3. Heklepinne 5

Mål:
L: 135cm
B: 80cm

Slik gjør du:
1. Legg opp 54 masker med dobbelt garn. Teppet er stikket med perlestrikk og det kan du se hvordan du gjør her –>
2. Strikk perlestrikk til du har brukt opp 14 nøster.
3. Fest trådene og bruk de siste to nøstene til å hekle en kant rundt teppet.

Tips: Velg gjerne en farge til kanten og en på teppet, så blir det et spennende og lekkert teppe :)

DSC_0003
DSC_0008
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0006
Hva synes du? Fantastisk kult og elegant teppe som er perfekt å bruke ute på seine sommerkvelder eller bare  til å ha i sofaen :) Mitt har fått hedersplass på puffen jeg laget.
Har litt lyst til å laget et til i en nydelig blåfarge, av en eller annen grunn så digger jeg blått eller dus blå, så vi får se. Håper jeg inspirerte noen der ute til å lage sitt eget teppe :) Og jeg så strikkenett.no hadde rabatt på disse nøstene nå, så løp å kjøp :)

Ser dere forresten noe nytt med dette innlegge? Jeg har fått meg nytt kompakt speilrefleks kamera og måtte selvfølgelig teste det ut. Synes det gjør en super jobb, så nå er det bare å glede seg til nye og mye bedre bilder :) Nyt kvelden, jeg tror jeg må ut å trimme litt før jeg hopper inn i eksamens bobla igjen. Vi blogges <3

Del:

15 comments

 1. Hei, skal nå begi meg ut på dette teppet – det ser så fint ut! Men, jeg har aldri heklet før, hva kaller du den kanten eller heklestilen? Det finnes utallige heklevideoer på nett, men jeg synes det er vanskelig å finne en som gir resultater som dette.

  1. Hei Stine :) Så utrolig spennende og gøy prosjekt, jeg er helt sikker på at du får et lekkert resultat. Nei hekling er ikke så vanskelig, men smart å kunne google opp de forskjellige maskene. Maskene jeg har brukt rundt katen er vanlig fastmaske med dobbel tråd :) Håper dette er til hjelp :D

 2. Takk, Kathrine, da vet jeg litt mer hva jeg skal se etter på google :)

  1. Bare hyggelig :) Ja ikke sant, håper det kan gjøre det litt enklere ;)

 3. Hei. Må dette hekles? Og tror du det kunne blitt tøft med ribbestrikk? Bare sånn for spørsmålets skyld;) var utrolig tøft

  1. Hei Line :) Nei nei det må det ikke :) Ribbestrikk tror jeg blir veldig kult :) Tusen takk, så hyggelig å høre :)

 4. Hei ?
  Har du dampet heklekanten?
  Min ble så bølgete. Har jeg gjort noe feil tror du?

  1. Hei :) Nei det gjorde jeg ikke :) Da tror jeg du må ta litt færre heklede maske i de strikkede maskene, om du skjønner :) Jeg tilpasset etter hvor stramme de strikkede maskene var også heklet jeg med dobbel tråd rundt :)

 5. Okei…dat skal jeg prøve det.
  Tusen takk for hjelpen ??

 6. Hei, har en datter som vil at jeg skal lage teppe til henne, og da må jeg vel ? men har et spørsmål, hvor lang tid ca brukte du på å lage dette? Regner med at jeg må beregne litt ekstra tid ?

  1. Hei, så snill og grei du er som vil strikke dette til henne :D Superfint teppe, men ja det tar litt tid. Jeg brukte vel 1 mnd om jeg hadde strikke hver dag men det gjorde jeg ikke. Så det kommer litt ann på hvor mange timer du tenker å gjøre det hver dag osv. Ganske tungt å strikke med så store pinner, derfor jeg måtte ha noen pauser :)

Legg igjen en kommentar