Verktøy er viktig

Hei :)

Det som legger grunnlaget for at et produkt eller resultatet skal bli bra, er verktøyet man bruker. Det trenger selvfølgelig ikke være den dyreste saga eller drillen på markedet, men det kan alikevel være greit å investere i en som koster litt. Jeg fikk min første drill til jul for 3 år siden, og er det et verktøy jeg nesten bruker hver dag, så er det den. For det å skru opp ting med skrutrekker, blir veldig slitsomt og tar tid. Hvorfor bruke masse krefter og slite deg i hjel når man kan bruke en drill? Om du ikke har en, så er det det første jeg ville skaffet meg, forresten perfekt å ønske seg til jul. Noe foreldrene mine vet, er at jeg vil ha verktøy hvert år. Blir spennende å se hva jeg skal sette på ønskelista i år.

Her er noen av mine tips til verktøy det er smart å ha i hus :D

Noe av det grunnleggende man trenger er:
1. Drill eller skrutrekkere (stjerne og flat)
2. Hammer
3. Vater
4. Syl
5. Blyant
6. Min. 2 meter tommestokk (1 meter er alltid for kort)
7. Kapp og gjærsag eller vanlig håndsag
8. Tapetkniv
10. Brekkjern
11. Multifunksjonsverktøy (multikutter)
12. Målebånd 3 eller 5 meter
Likte du tipsene? Har du dette, så er du ganske så forberedt og klar til de fleste prosjekter.

IMG_9542.JPG
opppussing

Noen som skal ønske seg verktøy til jul eller bursdag?

Nå skal jeg opp på loftet å jobbe litt, kanskje kappe litt. Vi får se hva jeg finner på. Etterpå er det trening og litt mer sying med symaskinen. Sydde meg noe nytt til stua i går, bilde ligger på Instagram -Mittlilleprosjekt, følg meg gjerne :)

Ha en fin kveld <3

Del:

5 comments

 1. Hei! Ser på listen din over verktøy og har et forslag til verktøy. Det er et lite brekkjern, slik som i linken http://www.biltema.no/no/Verktoy/Handverktoy/Kjorner-Huggmeisel-Brytejern/Brekkjern-2000018724/
  Det er utrolig fint å bruke til å løsne f.eks tak/vindu/gulvlister hvis man skal bruke de gamle listene om igjen.
  Når det gjelder skrumaskin/drill er min erfaring at en 12 Volts maskin er mer en nok til hobbybruk. Fordelen er at den er lettere å bruke over tid. Eg ville heller valgt å gå for større batterikapasitet og kort ladetid. Ser den du har på bildet, har 2,0 AH. Hadde batteriet hatt 3,0AH kan du bruke den i lengre tid mellom ladingene. Dette er min erfaring. Bruker skrumaskin mer eller mindre hver dag. Smart løsning med spraymalingsteltet. :)

  1. Hei Helge :) Tusen takk, en slikt et mangler jeg. Tenkte ikke på at Biltema hadde det jeg :) Det må jeg skaffe meg,for det kan gjøre jobben mye enklere. Ja det er sant, 12 V holder det altså, og et batteri som lader raskt er et godt tips. Tusen takk for inspill, det setter jeg veldig stor pris på. Ha en fin uke :)

   1. Hei igjen :) Bare hyggelig å kunne komme med tips. Når det gjelder brekkjernet eg tipset om, så har de det sikkert i byggevarebutikker også. Brukte bare Biltema for å få frem et bilde.
    Har et tips til. Dette er et verktøy som kanskje ikke er nødvendig, men utrolig kjekt å ha. Det er et multifunksjonsverktøy. Du kan slipe og kutte med den. Her er en link til en demo: https://www.youtube.com/watch?v=ZJG4KuK0xDc
    Denne maskinen er en Fein. Men det er også andre merker som lager samme type verktøy. Bla. annet Bosch. Bosch har eg ikke erfaring med, men Fein Multimaster har eg selv og har hatt den i mange år. Utrolig nyttig til sitt bruk.
    Ha en riktig god helg. :)

     1. Hei igjen :) Tusen takk, så utrolig hyggelig at du tar deg tid til å komme med alle disse tipsene :) Jeg skal legge til brekkjern, multikutter og målebånd :) Jeg har selv Bosch sin multikutter og er superfornøyd med den, som du sier så er smart å ha, det kan brukes for å gjøre jobben så mye enklere. Målebånd ja, det må jeg skaffe meg. Har tenkt på det lenge, men tommestokken har blitt brukt til det meste. Men ja tror et målebånd kan være smartere å ha, kanskje både 3 og 5 meter er smart. Håper du har hatt en fin helg. Ønsker deg en fin uke :)

Legg igjen en kommentar